Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Wat is een goede manier om rechtshulp te ontvangen?

04 oktober 2023

Rechtshulp 

Soms loop je tegen een probleem aan waarvan je de oplossing niet meteen weet. Dit kan bijvoorbeeld een juridisch probleem zijn. Stel bijvoorbeeld dat je baas je laat weten dat je vanaf volgende maand minder gaat verdienen omdat je niet optimaal gepresteerd hebt. Dit terwijl in je contract staat dat je vanaf de volgende periode juist een loonsverhoging zou moeten krijgen. Wat moet je nu doen? Je weet dat jouw baas een leger aan juristen achter zich heeft staan en dat jij daar in je eentje niet goed tegen opgewassen bent. Wij laten je zien dat er twee manieren zijn om deze situatie op te lossen en wel aan de hand van twee verzekeringen. Het is aan jou welke het beste bij jou past. 

Heb je vaak rechtshulp nodig?

Of je een rechtsbijstandsverzekering afsluiten moet, hangt af van hoe vaak jij rechtshulp nodig hebt. Het kan zijn dat je vaak juridische geschillen hebt. In dat geval is het verstandig om een doorlopende rechtsbijstandsverzekering af te sluiten waardoor jij altijd een beroep kunt doen op een specialist. Jij betaalt elke maand een klein bedrag waarmee jij jezelf er letterlijk van verzekert dat je altijd terecht kunt bij iemand die verstand van zaken heeft. Zo zullen anderen nooit meer over jou heenlopen en weet je zeker dat jij de rechten kunt opeisen die voor jou gelden. In het geval van jouw werkgever kan dit betekenen dat de geplande loonsverlaging van de baan gaat en dat je uiteindelijk krijgt wat in je contract opgenomen was: de loonsverhoging. Die kosten die je gemaakt hebt met het betalen van je maandpremie, heb je er dus zo weer uit.

Eenmalige professionele bijstand

Heel veel mensen leven een heel leven lang zonder dat zij ooit een jurist nodig hebben. In dat geval is het niet nodig om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat je dan ook nooit een jurist kunt inschakelen wanneer dat nodig is. Je kunt namelijk ook gebruikmaken van rechtshulp on demand. Dat is rechtshulp wanneer jij het nodig hebt. Je kunt naar de site van Univé gaan waar je een vragenlijst vindt. Beantwoord deze vragen en je krijgt vervolgens te zien wie jou het beste kan helpen en tegen welk (eenmalig) bedrag. Ga je akkoord met deze offerte, dan kun je gelijk in contact treden met de jurist. Zo heb je in een mum van tijd beschikking tot een specialist die kritisch naar jouw situatie kan kijken.

Een jurist zorgt voor een professionele oplossing

Misschien twijfel je om een jurist in de arm te nemen; maak je geen slechte indruk op je werkgever door meteen een jurist in te schakelen? In de praktijk zien we dat je hiermee een signaal afgeeft aan je werkgever dat jij niet over je heen laat lopen. Dat toont karakter en dat is iets waar ondernemers van houden. Wees dus nooit terughoudend en zorg dat je een jurist in de arm neemt om jouw geschil snel en professioneel op te lossen.

×