Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Wayback Burgers wil 100 vestigingen in Nederland

De Amerikaanse fastfoodketen Wayback Burgers wil vanaf 2019 elk jaar drie tot vijf nieuwe restaurants openen in Nederland. Hiermee hoopt de keten gecontroleerd te groeien naar 75 tot 100 vestigingen in Nederland, dit zegt algemeen directeur Stefan Boers tegenover RetailTrends.

Begin december opende de keten zijn eerste Nederlandse locatie in Breda, dit was tevens de eerste vestiging in Europa. Ook is hier de trainingslocatie voor toekomstige ondernemers van Wayback Burgers gevestigd. Boers noemt Breda representatief voor Nederland, dit omdat er een grote hoeveelheid studenten woont maar de stad geen onderdeel is van de grote vier. “Als het in Breda een succes is, is het ook als franchiseconcept goed te vermarkten”, aldus Boers.

Onderscheidend

Volgens Boers onderscheidt Wayback Burgers zich met betere productkwaliteit en hoger serviceniveau dan de bestaande fastfoodketens. Wayback Burgers noemt zichzelf ook wel fast casual,  hierbij worden de fastfood- en restaurantwereld. “Iemand die zich bij een fastfoodketen niet fijn voelt, maar ook niet de tijd of financiële middelen heeft om naar een echt restaurant of grand café te gaan, kan prima bij ons terecht”, aldus Boers.

“We zijn in gesprek met potentiële ondernemers in de grote vier steden, maar ook plaatsen als Groningen, Maastricht en Arnhem zijn interessant”, aldus Boers. De nieuwe keten start volgend jaar ook met een website en bezorgservice in Nederland.

×