Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Web-shop Jumbo vereist goedkeuring ondernemers

Jumbo komt dit najaar met een web-shop, waarvan ook zelfstandige Jumbo-ondernemers zullen meeprofiteren. Dat zegt voorzitter Anrico Maat van de Ondernemers Vereniging Jumbo (OVJ).

Op dit moment wordt met een werkgroep van de ondernemersvereniging gepraat over de verdeelsleutel van de opbrengsten en kosten van de online verkopen. Naar aanleiding van een voorstel dat Jumbo heeft gedaan aan haar ondernemers vinden deze gesprekken plaats. Er wordt gehoopt om begin mei tot een overeenstemming te komen.

Nadat Topman Frits van Eerd deze week in een interview in het Algemeen Dagblad aankondigde dat Jumbo dit najaar start met een web-shop, kwam het dilemma van een internetvergoeding aan de orde. Want het bedrijf kan namelijk niet met de internetactiviteiten starten zonder de goedkeuring van de zelfstandige ondernemers. Bij de oprichting van de OVJ werd afgesproken dat Jumbo-zelfstandigen recht hebben op inspraak op een aantal beleidszaken. ‘Jumbo heeft voor de start van online dus onze toestemming nodig en die komt er pas als we het eens zijn over de financiële consequenties’, aldus Maat.