Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Webshops gebukt onder nieuwe btw-regels

Tweede Kamerlid Ed Groot en zijn partijgenoot uit het Europese Parlement Paul Tang van de PvdA stellen dat de nieuwe Europese btw-voorschriften onwerkbaar zijn voor veel Nederlandse webwinkeliers. De regels zorgen voor een dusdanige administratieve warboel dat het kan leiden tot het sluiten van webwinkels.

Online-ondernemers, die digitale producten verkopen zoals films, muziek en e-books, moeten per 1 januari jl. het btw-tarief hanteren van het land waar de consument woont. “Een Nederlands bedrijf dat bijvoorbeeld aan een Duitser een e-book verkoopt moet het Duitse btw-tarief van 19 procent aanrekenen. Dat geld moet hij dan aan de Duitse btw-dienst overmaken. Kleine ondernemers zijn niet in staat deze administratieve rompslomp uit te voeren.”

In Nederland wordt het tarief van 21% in rekening gebracht. Dit leidt volgens de PvdA’ers tot chaotische toestanden. Daarom dringen partijgenoten Groot en Tang aan op maatregelen bij staatssecretaris Eric Wiebers van Financiën en verantwoordelijke eurocommissaris Pierre Moscovici.