Webshops gebukt onder nieuwe btw-regels

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Tweede Kamerlid Ed Groot en zijn partijgenoot uit het Europese Parlement Paul Tang van de PvdA stellen dat de nieuwe Europese btw-voorschriften onwerkbaar zijn voor veel Nederlandse webwinkeliers. De regels zorgen voor een dusdanige administratieve warboel dat het kan leiden tot het sluiten van webwinkels.

Online-ondernemers, die digitale producten verkopen zoals films, muziek en e-books, moeten per 1 januari jl. het btw-tarief hanteren van het land waar de consument woont. “Een Nederlands bedrijf dat bijvoorbeeld aan een Duitser een e-book verkoopt moet het Duitse btw-tarief van 19 procent aanrekenen. Dat geld moet hij dan aan de Duitse btw-dienst overmaken. Kleine ondernemers zijn niet in staat deze administratieve rompslomp uit te voeren.”

In Nederland wordt het tarief van 21% in rekening gebracht. Dit leidt volgens de PvdA’ers tot chaotische toestanden. Daarom dringen partijgenoten Groot en Tang aan op maatregelen bij staatssecretaris Eric Wiebers van Financiën en verantwoordelijke eurocommissaris Pierre Moscovici.

 

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.