Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Wederom conflict tussen franchisenemers en franchisegever Albert Heijn

Na een aantal al eerdere stribbelingen zijn er weer nieuwe ontwikkelingen tussen de franchisers en de top van Albert Heijn. Het hoofdkantoor wil namelijk voorraadkosten in rekening brengen bij haar franchisenemers. De franchisenemers zeggen op hun beurt weer dat dergelijke kosten niet eens bestaan. 

Deze voorraadkosten zouden door het hoofdkantoor in rekening gebracht moeten worden om de voorraad te financieren. Volgens de franchisenemers zouden deze kosten gefinancierd moeten worden uit het leverancierskrediet. Als gevolg van deze nieuwe regeling weigeren de franchisers nu 15% van de goederenfactuur van week 51 te voldoen. Dit was een belangrijke week voor de supermarkten aangezien dit de week voor kerst was, met enorme omzetten.

De franchisenemers laten weten dat ze dit weigeren omdat dit kosten zouden zijn die ten onrechte via de logistiek en distributie) in rekening worden gebracht. Als reactie wordt er vanuit het hoofdkantoor van AH weer gedreigd met boetes. Ze zouden opeens achterstallige betalingen binnen een werkweek moeten voldoen. De meeste van de franchisenemers hebben deze eis naast zich neer gelegd. Tot op heden zijn er geen verdere ontwikkelingen.