Welcom Oegstgeest van start onder leiding van Van Schie

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Walter van Schie is sinds november 2015 actief als franchisenemer voor Welcom. De franchisenemer exploiteert een Welcom vestiging in Oegstgeest. Van Schie is een bakkerszoon en heeft met 20 jaar ervaring in de zakelijke dienstverlening altijd al een passie gehad voor ondernemen.

“Tijdens mijn jaren in loondienst ben ik er altijd al wel mee bezig geweest, maar doordat een bedrijfsovername moeilijk te financieren is, is het er nooit van gekomen”, aldus Van Schie. De franchisenemer laat aan De Nationale Franchise Gids weten dat voor het franchisen bij een groot aantal formules geen mega investering nodig is.

Na een brede oriëntatie op het internet, in de Nationale Franchise Gids en meerdere bezoekjes aan de franchisebeurs Onderneem ‘t! viel de keuze op Welcom. “Ik ben ook in gesprek geweest met Ritel en Optie1, maar daar had ik geen goed gevoel bij en deze formules waren naar mijn mening niet ambitieus genoeg.”

Het winkelconcept van Welcom was volgens Van Schie nog niet goed vertegenwoordigd in het Westen. “De formule was in dit gebied voor velen nog onbekend. In het dorp was zelfs helemaal geen telecomwinkel aanwezig. Voor Welcom en voor mij was dit dus uitgelezen kans”, aldus Van Schie.

De franchisenemer heeft voor de toekomst nog grote plannen. “Op het gebied van ICT, energie en de zakelijke markt valt er nog veel te winnen. Daarnaast wil ik binnen twee jaar een tweede vestiging openen.” Voor andere startende franchisenemers heeft Van Schie nog wel wat tips. “Het is van belang om je breed te oriënteren. Praat met ondernemers die franchise als positief ervaren maar praat ook met ondernemers die een negatieve ervaring hebben. Maar staar je er ook niet blind op. Als je ergens in gelooft ga er dan voor”, aldus Van Schie.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.