Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Wereldprimeur voor Happyprinting: online franchise

Het online-drukwerkplatform Happyprinting is voornemens om uit te breiden naar tientallen landen. Met name in landen waar de grote verschuiving naar online nog moet plaatsvinden. Oprichters Sven Rusticus en Jean-Pierre Meijer willen voor 2025 in vijftig landen vijftig franchise-drukkerijen. De eerste acht landen zijn inmiddels aangesloten. Ierland krijgt de primeur, zij gaan als eerste land buiten Nederland live.

Happyprinting

De startup Happyprinting is een allround drukwerkplatform. Wat opvallend aan de startup is, is dat zij een opvallend groeimodel gebruiken in de e-commerce wereld: franchising. “We willen ons merk in hele korte tijd in veel landen actief krijgen, zonder dat je daar grote investeringen voor hoeft te doen. Ten eerste hebben we geen eigen printmachines, en daarnaast hoef je geen mensen op de payroll te zetten, omdat je gebruikmaakt van de drukkers in die landen. Die kunnen goed printen en klantenservice verlenen, maar zijn minder goed in internettechnologie en marketing”, vertelt hij in het interview met Sprout.

Wereldwijd werd er vorig jaar voor 980 miljard euro aan drukwerk besteld, waarmee die markt bijna even groot is als die voor nieuwe auto’s. “Het groeit weliswaar niet snel, maar er vindt een enorme verschuiving plaats van traditioneel naar online. Die groei is exponentieel. Het marktaandeel van online drukkers in Europa is nu 19 procent en groeit de komende 5 jaar naar 42 procent. Een nog grotere verschuiving vindt nu plaats in Azië.”

Lees hier het volledige interview.

×