Werken 2.0 – slimmer werken – franchise

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Bas Paridaens - Repay Payroll

Bas Paridaens – Repay Payroll

Na de afgelopen week van rouw met het afscheid van Mandela, zie ik gelukkig allemaal positieve signalen: het consumentenvertrouwen is voor de derde achtereenvolgende maand toegenomen, de werkeloosheid daalt, de huizenmarkt krabbelt overeind en de economie groeit weer. Wij zijn officieel uit de crisis! Dat wil ik toch even gezegd hebben na jaren van sombere geluiden.

Dan terug naar de titel van deze column ‘werken 2.0 – slimmer werken – en franchise’. Deze drie kreten zijn wat mij betreft tegenwoordig onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Mede dankzij alle ontwikkelingen op technologisch gebied verandert niet alleen de wereld maar ook ons eigen leven enorm snel. Dit biedt kansen waar het MKB op inhaakt. De gemiddelde werknemer is niet langer gebonden aan een vaste werkplek, een vaste baan en vaste werktijden.

Fokke en SukkeFokke en Sukke hebben het dus goed gezien: vaste arbeidsovereenkomsten zijn niet meer de norm.  Doordat levenscycli van producten korter zijn verouderen kennis en vaardigheden eveneens rap; het productieproces en daarmee de aard van het werk moet worden aangepast. Maar hoe doe je dat met iemand in vast dienstverband? Snel omscholen, nog eens omscholen en nog maar weer eens omscholen? ‘Zó 2001’, zal uw werknemer smalend antwoorden. Het past niet in de huidige filosofie van het werken 2.0 waarbij talenten centraal worden gesteld. Maar bovenal kost het veel tijd en dus veel geld.

Kwalitatief betere werknemers wisselen vaker van baan. Uw bedrijf past zich nu ook voortdurend aan op de nieuwe omstandigheden, feitelijk zijn wij voortdurend aan het reorganiseren. Bij nieuwe omstandigheden passen vaak ook weer nieuwe collega’s.

Maar bovenal kost het veel tijd en dus veel geld. De vertrouwde werkgever-werknemer relatie neemt steeds meer het karakter van een opdrachtgever–opdrachtnemer relatie aan, met als gevolg een boven het hoofd groeiende HR taak voor de opdrachtgever. De oplossing van deze tijd is payrolling: liever concentreert een werkgever zich op zaken als verkoop en planning en besteedt hij het juridische en administratieve gedeelte uit. Weg alle zorgen en rompslomp. De werkgever richt zich op de core business en het samenwerken met de werknemers.

Zie daar de reden dat wij met Repay Payroll flink groeien. Onze franchisenemers spelen een belangrijke rol in onze formule. Dankzij hun flexibiliteit en hun netwerk groeien wij snel. Dat zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Wij zijn klaar voor het nieuwe jaar!  U ook?

Bas Paridaens, commercieel directeur Repay Payroll

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

 • Adam

  Leuk voor overbetaalde consultants en charlatans die zich specialist noemen, maar voor het gros van de werknemers zit het er niet in. Omdat het gros van de werkegevers er niet aan wil. Bovendien: welke hypotheekverstrekker geeft je een hypotheek als je geen vast contract hebt? Hoe gaat het dan met die “opkrabbelende huizenmarkt”?

  Reply

  • Sander Vlaanderen

   Het wordt voor flexwerkers mogelijk gemakkelijker om een huis te kopen. In januari begint een proef waarbij werkenden met een tijdelijk contract een hypotheek kunnen krijgen.

   Zie ook bijgevoegde link:
   http://nos.nl/artikel/585623-pilot-hypotheken-voor-flexwerkers.html

   Of e.e.a. echt makkelijker wordt blijft afwachten natuurlijk!

   Reply

  • Bas Paridaens

   Hoi Adam,

   Zelf denken wij dat het “gros” van de ondernemers en werknemers dit wel zouden willen maar niet weten hoe men dit aan zou kunnen pakken. Binnen het HR werkveld is men er nog niet in voldoende mate mee bezig laat staan dat deze arbeidsmarktveranderingen de MKBér en haar werknemers gaat bereiken. Als dit niet proffesioneel wordt aangepakt dan is de keerzijde hiervan dat medewerkers “dan maar” ZZPér gaan worden welke naar mijn mening in sommige gevallen vogelvrij zijn m.b.t. hun zekerheden en toekomst. Zodra de proef slaagt, welke Randstad i.s.m. Obvion en Vereniging Eigen huis, heeft ingezet zijn we weer een stap verder om het werken 2.0 toegankelijker te maken voor zowel werknemers als werkgever. Daarnaast merken wij binnen onze organisatie dat een hypotheek voor onze payroll medewerkers steeds vaker wordt goedgekeurd aangezien de zaken m.b.t. de arbeidsovereenkomst en het werkgeverschap goed zijn geregeld.

   Vriendelijke groet,
   Bas

   Reply

 • Freek

  Ik weet toevallig dat ook veel Bakker Bart ondernemers gebruik maken van payrolling, die hebben meestal maar een paar man personeel. Kennelijk is payrolling toch interessant voor kleine bedrijven.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website