Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Werken 2.0 – slimmer werken – franchise

Bas Paridaens - Repay Payroll

Bas Paridaens – Repay Payroll

Na de afgelopen week van rouw met het afscheid van Mandela, zie ik gelukkig allemaal positieve signalen: het consumentenvertrouwen is voor de derde achtereenvolgende maand toegenomen, de werkeloosheid daalt, de huizenmarkt krabbelt overeind en de economie groeit weer. Wij zijn officieel uit de crisis! Dat wil ik toch even gezegd hebben na jaren van sombere geluiden.

Dan terug naar de titel van deze column ‘werken 2.0 – slimmer werken – en franchise’. Deze drie kreten zijn wat mij betreft tegenwoordig onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Mede dankzij alle ontwikkelingen op technologisch gebied verandert niet alleen de wereld maar ook ons eigen leven enorm snel. Dit biedt kansen waar het MKB op inhaakt. De gemiddelde werknemer is niet langer gebonden aan een vaste werkplek, een vaste baan en vaste werktijden.

Fokke en SukkeFokke en Sukke hebben het dus goed gezien: vaste arbeidsovereenkomsten zijn niet meer de norm.  Doordat levenscycli van producten korter zijn verouderen kennis en vaardigheden eveneens rap; het productieproces en daarmee de aard van het werk moet worden aangepast. Maar hoe doe je dat met iemand in vast dienstverband? Snel omscholen, nog eens omscholen en nog maar weer eens omscholen? ‘Zó 2001’, zal uw werknemer smalend antwoorden. Het past niet in de huidige filosofie van het werken 2.0 waarbij talenten centraal worden gesteld. Maar bovenal kost het veel tijd en dus veel geld.

Kwalitatief betere werknemers wisselen vaker van baan. Uw bedrijf past zich nu ook voortdurend aan op de nieuwe omstandigheden, feitelijk zijn wij voortdurend aan het reorganiseren. Bij nieuwe omstandigheden passen vaak ook weer nieuwe collega’s.

Maar bovenal kost het veel tijd en dus veel geld. De vertrouwde werkgever-werknemer relatie neemt steeds meer het karakter van een opdrachtgever–opdrachtnemer relatie aan, met als gevolg een boven het hoofd groeiende HR taak voor de opdrachtgever. De oplossing van deze tijd is payrolling: liever concentreert een werkgever zich op zaken als verkoop en planning en besteedt hij het juridische en administratieve gedeelte uit. Weg alle zorgen en rompslomp. De werkgever richt zich op de core business en het samenwerken met de werknemers.

Zie daar de reden dat wij met Repay Payroll flink groeien. Onze franchisenemers spelen een belangrijke rol in onze formule. Dankzij hun flexibiliteit en hun netwerk groeien wij snel. Dat zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Wij zijn klaar voor het nieuwe jaar!  U ook?

Bas Paridaens, commercieel directeur Repay Payroll