Wettelijke verankering NFC van tafel geveegd?

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Nog dit jaar komt er regelgeving die de positie van franchisenemers moet verbeteren meldt staatssecretaris Mona Keijzer. De maatregelen zullen niet zo ver gaan als de bestaande Nederlandse Franchise Code, die veel kritiek ontving van franchisegevers. Dit meldt Bakkerswereld.

De staatssecretaris wil zaken als tussentijdse contractwijzigingen, beëindiging van het franchisecontract en de informatie verstrekking aan aspirant franchisenemers in de nieuwe wet vastleggen. Dit zou betekenen dat de Nederlandse Franchise Code hier mee van tafel wordt geveegd. Dit terwijl minister Kamp van Economische Zaken vorig jaar beloofde de NFC wettelijk te verankeren.

Franchisegevers keerde zich fel tegen de code. “Partijen komen er niet uit met elkaar. Daarom gaat de staatssecretaris zelf inhoudelijke regels vastleggen in een Algemene Maatregel van Bestuur. Die gaan een stuk minder ver dan de NFC,” aldus een woordvoerder van het ministerie.

Ook directeur Franchise bij de Nederlandse Franchisevereniging, Jos Burgers, is tevreden met de aankondiging. “Uit alle hoeken kwam kritiek. Het is geen goede code, kennelijk vindt de staatssecretaris dat ook.”

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website