Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Wie is er verantwoordelijk voor het kerstpakket? (adv.)

In de afgelopen decennia zijn veel ondernemers in een franchiseconcept gestapt. Ze kunnen daardoor gebruik maken van diverse voordelen, zoals gezamenlijke inkoop, promotie van de naam in de landelijke media en het feit dat je een vertrouwd concept aanbiedt dat de consument al kent. Enerzijds ben je als franchisenemer gebonden aan diverse regels en moet je maandelijks een deel van je omzet afstaan aan de moederorganisatie, maar anderzijds biedt het concept ook veel voordelen en heb je, misschien meer dan de buitenwereld vermoedt, ook de vrijheid om zelf te kunnen handelen. Maar hoe zit het bijvoorbeeld met de kerstpakketten? Wie regelt die voor het personeel? Komen die, net zoals de voorraden, via een centrale inkoop bij je binnen? Of wordt het tijd om zelf de zakelijke kerstgeschenken van kerstpakkettenkiezer.nl te gaan doorbladeren en je keuze te bepalen? Het is goed om daar in elk geval tijdig over na te denken.
Zelf de touwtjes in handen

Wanneer je als franchisenemer twijfelt aan de precieze gang van zaken met betrekking tot de kerstpakketten, vraag het dan gewoon even na bij je contactpersoon binnen de organisatie. De kans bestaat dat er centraal iets geregeld wordt, maar in de meeste gevallen zal dat niet zo zijn. Jij draagt immers ook zelf zorg voor de aanname van personeel en het betalen van de salarissen. Vanuit die invalshoek kun je ervan uitgaan dat ook het regelen van een kerstpakket jouw verantwoording is. Moeilijk hoeft dat natuurlijk niet te zijn, want dankzij Kerstpakkettenkiezer.nl kun je origineel voor de dag komen zonder dat het al te ingewikkeld wordt.

Bepaal eerst je budget

Bij het inkopen van kerstpakketten is het de kunst om te balanceren op de grens van de mogelijkheden. Je wilt natuurlijk goed voor de dag komen, zodat je medewerkers ook echt zien dat hun inzet gewaardeerd wordt. Tegelijk wil je ook de kosten enigszins binnen de perken houden. Daarom is het fijn dat je de kerstpakketten op waarde kunt sorteren. Je hoeft alleen maar het minimale en maximale bedrag aan te geven en vervolgens worden alleen de pakketten getoond die binnen jouw budget vallen.

Belastingregels rond kerstpakketten

Voor het jaar 2021 zijn ze belastingregels met betrekking tot kerstpakketten enigszins versoepeld. Dat houdt in dat je dus weer iets meer zou kunnen schenken dan voorheen, zonder direct in de problemen te komen met allerlei regelingen en heffingen. Als ondernemer ben je btw-plichtig en dus betaal je ook btw voor de kerstpakketten die je bestelt. In de meeste gevallen kun je die btw ook terugvorderen, maar dat hangt af van de totale waarde van de geschenken. Het is raadzaam om hierover advies in te winnen van je administrateur, zodat alles netjes volgens de regels wordt afgehandeld.

Meer keus dan ooit

De samenstellers van kerstpakketten hebben hun uiterste best gedaan om mooie, creatieve en originele kerstpakketten samen te stellen. Duurzaamheid, warmte, een positief gevoel, dat zijn de meest voorkomende kenmerken in 2021. Het blijft een mooie manier om je dankbaarheid te tonen.

×