Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Wijn & Ondernemen: Een reis door Cavavin

Cavavin is een van oorsprong Franse winkel voor wijn, Champagne en gedistilleerde dranken. De formule is op zoek naar franchisenemers in Nederland die zich thuis voelen in de wereld van wijn en lekker eten. Mensen die klantgericht, sociaal en ondernemend zijn. In dit artikel spreken we met Laurent Trilof, franchisenemer bij Cavavin in Perpignan, Frankrijk, over ondernemen bij Cavavin.

Passie voor wijn

Laurent heeft gedurende zijn carrière veel verkoopervaring opgedaan. “In 2005 heb ik een advies- en managementtrainingsbureau opgericht, gespecialiseerd in klantrelaties, waar ik 17 jaar actief was voordat ik mijn Cavavin winkel opende. Wijn is altijd mijn passie geweest. Daarnaast wilde ik graag een nieuw ondernemersproject starten. Ik kom niet uit de wijnwereld, maar de wijnindustrie heeft wel altijd mijn interesse gehad. Omdat ik geen specifieke connecties heb met ondernemers uit de wijnwereld, overwoog ik om te gaan franchisen. Na veel onderzoek en oriënteren kwam ik terecht bij Cavavin.”

Waarom Cavavin?

“Cavavin is een franchiseformule die zeer uitgebreide ondersteuning biedt: vanaf het eerste contactmoment tot aan de opening van de winkel. Ik had enkel te maken met open-minded en positieve mensen. Dat was heel belangrijk voor mij. Bovendien is het een familiebedrijf; ik kom uit die familiecultuur, en ik voelde me er meteen mee verbonden.

Cavavin staat dicht bij zijn franchisenemers en dat is belangrijk voor mij. De franchiseformule biedt de mogelijkheid om rechtstreeks met specifieke wijnmakers te werken. Aangezien ik me in een wijnregio bevind (Perpignan), stelt dit me in staat om aan de eisen van mijn klanten te voldoen.”

Van eerste contactmoment tot eigen winkel

In 2021 kwam ik voor het eerst in contact met Cavavin: vanaf dat moment voelde ik meteen dat het goed zat. En dat was het ook. De franchisemanager kwam drie keer naar Perpignan om potentiële locaties voor mijn winkel met mij te verkennen, de stad en haar omgeving “te voelen”. Ook adviseerde hij mij in mijn zoektocht naar een pand. Nadat ik de geschikte locatie voor mijn winkel had gevonden begon het proces echt vorm te krijgen. Ik ging naar Guérande en bracht een hele dag door in de Cavavin flagship store in La Baule. Na deze dag besloot ik voor mezelf dat ik er voor de volle 100% voor wou gaan. Als ik het meest waardevolle moment zou moeten beschrijven zou het mijn winkelopening zijn. Deze vond plaats in februari 2022. Er waren ruim honderd mensen aanwezig. Het was een moment om andere betrokken partijen bij Cavavin te spreken en om belangrijke ervaringen met elkaar te delen. Het voelde als één grote familie!”

Franchisen bij Cavavin

“Een franchisenemer bij Cavavin moet goed kunnen luisteren, de behoefte van de klant aanvoelen en op basis daarvan een persoonlijk advies kunnen geven.  Kennis is belangrijk, knowhow is essentieel en persoonlijke service is onmisbaar. Persoonlijke betrokkenheid moet sterk zijn: we verkopen plezier!

Naast een passie voor wijn is het als franchisenemer bij Cavavin belangrijk dat je van contact met mensen houdt. Ik vind het ondernemen bij Cavavin zó fantastisch, dat ik hoop in de toekomst een tweede winkel te mogen openen!”

Ook onderdeel worden van de Cavavin-familie? Vraag gratis & vrijblijvend informatie aan via onderstaand formulier.

 

 

Ontvang gratis meer informatie over CAVAVIN

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

CAVAVIN

×