Winkeliers tegen wurgcontracten

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Detailhandel Nederland
Brancheorganisatie Detailhandel Nederland (DN) komt met een alternatief huurcontract voor winkeliers. Het contract moet een tegenwicht bieden tegen het modelcontract dat verhuurders vaak gebruiken.

De voorwaarden in het huidige modelcontract voor winkelverhuur houden in de ogen van DN veel te weinig rekening met de belangen van winkeliers. Volgens de DN is dit standaardcontract de basis voor meer dan 90% van de huurcontracten.

Een van de voorwaarden waar de brancheorganisatie zich het meest aan stoort, is het zogenaamde renovatiebeding. Dat biedt een verhuurder de mogelijkheid om onder het mom van een renovatie een winkelier zonder enige vorm van compensatie uit zijn zaak te zetten. Die bepaling wordt volgens DN vaak misbruikt en ontbreekt derhalve in het alternatieve contract.

Een andere steen des aanstoots is dat verhuurders nooit opdraaien voor gevolgschade die de winkelier lijdt door constructiefouten aan het pand, maar wel altijd de rekening krijgt als er met het pand iets gebeurt.

Bericht uit de nieuwsbrief van de nationale franchise & formule brief │ voor al uw franchisenieuws | dinsdag 1 juni 2010.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.