Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Winstdaling Blokker

In het afgelopen boekjaar heeft Blokker Holding 13 procent minder winst geboekt. Dit jaar behaalde de formule een omzet van 156 miljoen euro tegen een recordwinst van 179 miljoen een jaar eerder. Ondanks dat de winst daalde, steeg de omzet nog wel met 2,5 procent, tot een omzet van bijna 2,8 miljard euro.

De holding is niet alleen bekend van de gelijknamige franchiseformule, maar ook door de formules Bart Smit, Intertoys en Leen Bakker. Afgelopen vrijdag liet Blokker weten dat al haar winkelketens een goede winstgevendheid hebben weten te behouden, ondanks terughoudende bestedingen van consumenten.

Gedurende de tweede helft van het boekjaar had de onderneming last van een duurdere dollar, wat als gevolg had dat importproducenten duurder werden. Tevens stegen de personeelskosten door een toename in het aantal eigen winkels. Ook het komende jaar zal volgens Blokker geen gemakkelijk jaar worden. In deze tijd zijn volgens Blokker consumenten terughoudend geworden met uitgaven aan speelgoed.

Het bedrijf spreekt nog geen verwachtingen uit over het nieuwe jaar omdat haar resultaten sterk afhankelijk zijn van het tweede halfjaar. Blokker ziet wel mogelijkheden om uit te breiden. Dit kan volgens hun gerealiseerd worden door de naar eigen zeggen ‘sterke financiële positie’.