Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

WOK& bij laatste drie kanshebbers Franchise Starter Award

22 augustus 2018
WOK& staat in de finale van titelstrijd om de Franchise Starter Award, zo meldt WOK& in een persbericht. Het Nationale Franchise Congres reikt op 4 oktober 2018 in Amsterdam deze gloednieuwe onderscheiding uit aan de meest belovende startende franchiseformule. De natural Asian fastservice formule behoort tot de laatste drie kanshebbers. WOK& heeft twee vestigingen in Nederland. Op 1 september 2018 gaat de nieuwe store in Enschede van start. Momenteel volgen zeven deelnemers de interne ondernemersopleiding.

Met de gloednieuwe award wil het Nationale Franchise Congres startende franchise organisaties belonen voor hun positieve impact op franchise en goed ondernemerschap. WOK& is nu als enige foodformule doorgedrongen tot de finale samen met Suittruck en Health & co. De drie finalisten zijn geselecteerd uit acht genomineerden.

Boris van Leeuwen van Mie Like Franchise, de formule organisatie achter WOK&, ziet de eindstrijd vol vertrouwen tegemoet : “We gaan ervoor! We zullen laten zien dat we bij WOK& winnaars zijn.”

Gezondheidsaspect staat voorop

Het meest krachtige en onderscheidende kenmerk van WOK& is volgens Van Leeuwen dat het gezondheidsaspect altijd voorop staat. “Dat is geen uitspraak die we uit marketing oogpunt doen, we zijn hier daadwerkelijk dagelijks mee bezig.” Daarnaast is maatschappelijke betrokkenheid een belangrijke waarde. Medewerkers van WOK& in Rotterdam hebben bijvoorbeeld een aantal daklozen in de WOK& store ontvangen en een volledige maaltijd geserveerd.

Een jury van franchise professionals, het publiek en alle aanwezigen van het Franchise Congres in oktober 2018, bepalen de winnaar. In september presenteren de drie finalisten zich aan de jury en op 4 oktober aan de bezoekers van het Franchise Congres. Zowel de stemmen van de congresgangers als van de jury wegen voor 50 procent mee in de einduitslag. De winnaar krijgt een prijzenpakket ter waarde van € 10.000.

Interne zevendaagse opleiding

Partnership is het uitgangspunt voor de franchisestructuur bij WOK&. Franchisenemers kunnen een onafhankelijk onderzoek voor de locatie laten uitvoeren. Zodra de winkel open is, is de franchisegever vooral een uitvoerende partner.

Dat concept valt in de smaak bij potentiële franchisenemers: momenteel volgen zeven deelnemers de interne, zevendaagse ondernemersopleiding bij WOK&. Hierbij komt alles waar WOK& voor staat aan de orde: de producten, de 4 pijlers, de investering, het vestigingsplaatsonderzoek, de exploitatiebegroting, het personeel, de handboeken en contracten, de marketing en het analyseren van de concurrentie. Deze opleiding is gratis en vrijblijvend voor zowel kandidaten en de franchisegever. Dit is geheel in lijn met de meest recente eisen van de franchisewetgeving. “We groeien hard. Daarom zijn we op zoek naar geschikte locaties in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Tilburg en Rotterdam Centrum.”

Over WOK&

Het fastservice concept richt zich vooral op jonge mensen met een gezonde lifestyle en een voorkeur voor een verantwoorde maaltijd voor een betaalbare prijs. WOK& serveert gezonde en natuurlijke producten, gebaseerd op de Aziatische keuken. Het assortiment is onlangs uitgebreid met veganistische producten. De eerste WOK& store is eind 2017 in Rotterdam geopend. Op 20 juli 2018 is WOK& Heerhugowaard van start gegaan. Op 1 september 2018 opent de WOK& store in Enschede haar deuren. Daarna volgen Groningen en Leiden.

×