Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Word wijnexpert bij CAVAVIN

06 april 2023

Als je gepassioneerd bent over wijn en graag een wijnexpert wilt worden, biedt CAVAVIN de training en ondersteuning die je nodig hebt om je doelen te bereiken. Met onze uitgebreide opleiding en begeleiding kun je snel leren over de verschillende soorten wijn, hun smaakprofielen en de productieprocessen. Dit stelt je in staat om de juiste wijnen te selecteren en aanbevelingen te doen aan je klanten in je eigen CAVAVIN wijnwinkel.CAVAVIN - kasteel

Bij CAVAVIN geloven we dat passie voor wijn het belangrijkste is om een ​​wijnexpert te worden en je eigen wijnwinkel te runnen. Het is niet nodig om vooraf over kennis te beschikken. Onze trainingen zijn ontworpen om je te begeleiden bij het ontwikkelen van de vaardigheden die je nodig hebt om een succesvolle franchisenemer te worden. Dus als je gepassioneerd bent over wijn en klaar bent om de sprong te wagen, dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Wat voor soorten opleidingen bieden we aan franchisenemers?

Onze verplichte “CAVIST”-opleiding is vereist voor de opening van een CAVAVIN wijnwinkel, met name voor de overdracht van het CAVAVIN-knowhow en het ontdekken van het assortiment dat essentieel is om verkooptechnieken te beheersen.

De initiële opleiding vindt plaats in 3 fasen:

  • CAVAVIN - workshopEen eerste week vindt plaats in Libourne en Saint Emilion (33), met ontmoetingen met onze wijnpartners. Deze week is gewijd aan technische kennis, kennis van geo-viticultuur, kennis van wijn-gerecht combinaties, proeverijen, domeinbezoeken. Onze toekomstige franchisenemers komen meestal niet uit de wijnindustrie. Het doel is daarom om de basis en de specificiteiten van elke regio te verwerven via theorie workshops per regio, maar ook via ontmoetingen met professionals.
  • Een tweede week in La Baule en Guérande (44) is gewijd aan kennisoverdracht, het beheer van een verkooppunt, verkoopstechnieken, voorraadbeheer, winkelbeleving, communicatie en de softwaresystemen. Het doel van deze week is om de essentiële tools voor het leven als een CAVAVIN-franchisenemer onder de knie te krijgen, het beheer van een verkooppunt te begrijpen en de logistiek die daaruit voortvloeit (voorraadbeheer, kasstroom, promoties, etalage, beleving…).
  • Tot slot is er een 4-daagse onderdompeling in een CAVAVIN-pilotstore (La Baule, Nantes of Parijs). Deze derde week consolideert de kennis die is opgedaan tijdens de twee voorgaande weken. Het doel van deze onderdompeling is ook gericht op de ontvangst van klanten, advies, de toepassing van eerder geleerde verkoopstechnieken, het beheer van de winkel en het gebruik van de kassasoftware.

Na de 3 weken training is de toekomstige franchisenemer klaar om te openen. Maar voor een kwalitatieve ondersteuning van de opgedane kennis tijdens de training, profiteert de franchisenemer ook van verdere begeleiding en supervisie:

  • Tijdens de openingsweek, voor de inrichting van de wijnwinkel (meubels, assortiment met ongeveer 600 referenties), het openingscommunicatieplan (aangepast aan de periode van het jaar, de regio, de landelijke of stedelijke locatie, enzovoort) en assistentie bij de openingsavond…
  • En de daarop volgende week werkt de franchisenemer met zijn netwerkbegeleider samen voor een goede inwerking van de winkel en de beheer- en aanvullingstools.

CAVAVIN - wijngaardNa het behalen van onze Qualiopi-certificering in 2022, waarmee we officieel een opleidingsorganisatienummer hebben verkregen, willen we nieuwe perspectieven openen voor onze franchisenemers, met name op het gebied van kennis. Daarom hebben we nieuwe voortgezette opleidingsmodules opgezet die toegankelijk zijn voor de franchisenemer en zijn werknemers.

We zullen onze catalogus van voortgezette opleidingen in de loop van 2023 uitbreiden, met de implementatie van modules voor Bordeaux, Bourgogne en andere regio’s, “d’appellations” en druivensoorten.

In 2023 is onze trainingskalender voor nieuwe franchisenemers 4 sessies per jaar. We zullen onze inspanningen om de kennis van onze franchisenemers te vergroten de komende jaren voortzetten door de catalogus geleidelijk uit te breiden. Franchisenemers kunnen zich inschrijven voor de modules die ze willen volgen volgens een schema dat aan het begin van het jaar wordt bekendgemaakt.CAVAVIN - wijnkelder

Om een comfortabel niveau te bereiken in uw winkel is het een proces dat enkele maanden in beslag neemt. U moet bekend zijn met de producten, uw assortiment, de nieuwste trends en promoties. Met gemiddeld 600 beschikbare referenties vergt het dagelijkse inspanning. In ons vakgebied is het van groot belang om voortdurend te blijven leren over producten en technieken. Naast onze voortdurende trainingen is het onmisbaar om te blijven lezen en informeren over de laatste trends, veranderingen in oogstjaren en om uw algemene kennis over de wijncultuur te verrijken. Ons intranet biedt elke franchisenemer informatie over elk product en elke lancering van een nieuw product zorgt voor een gerichte focus op product en wijngaard.

“Passie is de drijvende kracht achter het vergaren van wijnkennis. Het is de liefde voor het product die ons inspireert om ons te verdiepen in de druiven, de regio’s en de productieprocessen, en ons uiteindelijk transformeert tot ware wijnexperts.”

Ontvang gratis meer informatie over CAVAVIN

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

CAVAVIN

×