Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

World Options succesvol van start in Drenthe

Ruim drie maanden geleden startte Alexander Spoelder (46) als franchisenemer bij World Options in de regio Zuid-Drenthe/Noord-Overijssel. “Bijna twintig jaar heb ik gewerkt als accountmanager bij een fabrikant/groothandel in diervoeding en benodigdheden. Ik wilde iets voor mezelf, wel op het gebied van sales, maar dan wel een heel andere branche dan wat ik deed. Dat is voor mij een uitdaging. Dan wil ik wel iets wat staat, en waar ik op terug kan vallen, en niet vanaf het begin het wiel uit te moeten vinden. Via een contact van mij hoorde ik over World Options, daarna ben ik mij gaan oriënteren via het internet.”

Alexander had geen direct relevante ervaring uit de branche en was ook in andere formule geïnteresseerd. “Vroeger heb ik wel eens gekeken om een franchise in car-cosmetics over te nemen maar daar is het niet van gekomen. De contacten met World Options waren vanaf het begin goed en ze dachten mee, over het hoe dingen te doen, wat ik nodig zou zijn etc. Na dat ik een aantal franchisenemers gesproken heb, proefde ik de gedrevenheid, en de wil om je vooruit te helpen waar nodig. Dat gaf voor mij de doorslag.”

Hoe zijn de eerste drie maanden bevallen?

“Wat mij enorm helpt is dat ik het leuk vind om mensen te ontmoeten, dat ik nieuwsgierig ben en mij graag in de behoefte van de klant te verdiepen. Het is natuurlijk schakelen voor mij, aangezien ik altijd heel lang andere dingen heb gedaan. Er komt erg veel op je af. De verschillende manieren om zendingen te maken, met de daarbij behorende verschillen per carrier, etc. De werkwijze leren kennen, vragen en termen van mensen die ik, bij wijze van, voor de eerste keer hoorde. Wel relaxt is dat ik nu vanuit huis werk en alleen in mijn regio werk. Dat was bij mijn vorige baan wel anders.

Is er voldoende markt in Drenthe/Overijssel?

Ik ben een portfolio aan het opbouwen en merk nu al dat er veel terugkerende opdracht uit voortkomen. De markt in de deze regio is zeker groot genoeg.

Gouden tip

“Heb plezier in wat je doet, dit straal je uit naar mijn mening. Die positiviteit straal je uit naar je klanten en komt ook weer de kwaliteit van je werk ten goede. Als je plezier hebt in je werk maak je ongemerkt meer uren maar dat ervaar je heel anders.”

Ontvang gratis meer informatie over World Options

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

World Options

×