YamYam to go failliet

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

YamYam to go

Franchiseformule YamYam to go is failliet. De internationale formule had drie vestigingen in Nederland, maar bleek commercieel geen succes. Dat laat Henri Froeling, CEO van Bakerstreet, weten aan Out of Home Shops. Bakerstreet had een meerderheidsbelang in de formule.

“Vorige week heeft de rechtbank op ons verzoek faillissement uitgesproken na twee weken eerder surseance van betaling te hebben aangevraagd. De reden dat dit helaas zover heeft moeten komen is dat er te weinig commercieel succes is geboekt. En op aandeelhoudersniveau was er vervolgens onvoldoende commitment voor verdere ontwikkeling en funding.”

YamYam to go bestaat sinds 2003 en werd begin 2013 door Bakerstreet overgenomen. De doelstelling van de franchiseformule was om de formule internationaal uit te bouwen. In Nederland zijn er vestigingen op de treinstations van Rotterdam, Utrecht en Leiden. In Groot-Brittannië, Denemarken, Ierland en België zijn er tien vestigingen op stations en luchthavens. Froeling gelooft nog steeds in een Aziatisch fastservice-concept. “Er zijn bij licentiehouder SSP in Engeland en Denemarken contracten weggevallen op de stations van Stansted en Kopenhagen. Zodoende viel een gedeelte van de cashflow weg. Over de pilot met NS Stations op stations waren zowel de NS als wij niet tevreden. We konden met elkaar niet tot een eenduidig vervolg komen. Tevens hadden we al een masterfranchise voor het Midden-Oosten verkocht. Maar daarvan zou de eerste vestiging pas in september dit jaar openen. Alles bij elkaar lopen de kosten wel gewoon door; dat noopte ons om nu de knoop door te hakken”, aldus Froeling.

De ambities van Bakerstreet komen door het faillissement van YamYam to go niet in gevaar. “Het is echter wel doodzonde voor de tijd, energie en munten die we erin hebben gestoken.”

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise