Yoghurt Barn stapt af van franchise

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Yoghurt Barn franchise

Yoghurt Barn ziet af van het doorgroeien middels franchise. Oprichter Wouter Staal laat aan RetailNews weten dat het concept consistenter als ze het zelf doen dan wanneer er franchisers mee aan de haal gaan. De yoghurtketen gaf in eerdere berichten aan te willen groeien naar 30 winkels in 2020.

Anderhalf jaar geleden werden er nog vergevorderde gesprekken gevoerd met potentiële franchisers.  “De conclusie van die gesprekken was dat de toekomst voor de formule juist niet bij franchisenemers ligt. “Het is een ander wereldje”, aldus Staal. Ook de buitenlandse expansie, via masterfranchisers, gaat niet door. “Uitbreiding over de grens staat sowieso niet op korte termijn te gebeuren. Maar als het er van komt, zullen ook die winkels zelf geëxploiteerd worden.”

De Yoghurtketen opende onlangs drie nieuwe vestigingen en voor een winkel in Leiden is de keten al bijna rond. Daarnaast wordt er ook gekeken naar locaties als Breda, Eindhoven, Groningen, Maastricht en Rotterdam. “We zijn een volwassen concept en klaar voor groei”, aldus Staal.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website