Zevenhonderste winkel voor HEMA

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

hema

Franchiseformule HEMA heeft 14 december jl. zijn zevenhonderste winkel geopend op het NS-station Utrecht Centraal. De winkel is gevestigd in de centrale hal en is ingericht volgens HEMA’s international formule. Het is voor het eerst dat die inrichting is toegepast bij een Nederlandse HEMA. De inrichting van deze winkel is gebaseerd op de inrichting van een huis en het assortiment is afgestemd op treinreizigers. Dit meldde RetailNews onlangs.

Het is voor HEMA de tiende hightrafficlocatie op een treinstation in Nederland. In november opende de warenhuisformule al zijn eerste winkel op London Stansted Airport en in september één op het treinstation van Birmingham. Tjeerd Jegen, Ceo van HEMA, zegt: “De hightrafficlocaties zullen voor HEMA het uitgangspunt zijn in de expansie naar het buitenland. Maar er wordt zeker ook gekeken naar mogelijkheden tot uitbreiding in eigen land.”

Jegen laat weten dat de buitenlandse expansie cruciaal is voor HEMA. Vooral de expansie in Frankrijk verloopt volgens plan. “Elke nieuwe winkel daar is een succes. Je doet jezelf tekort als je niet doorpakt. De teller staat daar nu op 41 vestigingen, maar we zien ruimte voor honderden winkels”, aldus Jegen.

Bron foto: RetailNews

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website