Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd
Bekijk foto
Maak favoriet Verwijder favoriet

Franchisen bij Pannenkoe

Pannenkoe franchise is op zoek naar enthousiaste franchisenemers!

Hoe het allemaal begon…

In 2010 is Pannenkoe ontstaan, omdat er volgens één van de twee oprichters en eigenaren Ewout een tekort is aan een kwalitatief goed pannenkoekenconcept. “Er is een tekort aan pannenkoekenhuizen waar de ziel nog in de zaak zit,” aldus Ewout. Daarom begint hij samen met Joost in 2009 te werken aan een concept wat bij de mensen blijft hangen. In 2010 opende de heren hun eerste eigen “Pannenkoe” in Bleiswijk, om vervolgens 3 maanden later de tweede vestiging in Krimpen aan den IJssel, al te kunnen openen.

“We liepen tijdens het opzetten van de beide vestigingen tegen diverse zaken aan waar we van te voren niet over nagedacht hadden. Zo hadden wij beide niet stil gestaan bij het feit dat als je 150 zitplaatsen hebt, je minimaal 150 kapstokhaakjes voor de jassen moet hebben,” vertellen de heren lachend. “Het klinkt misschien stom, maar het zijn vaak de kleine zaken waar je geen rekening mee houdt”, vult Joost aan. De derde vestiging liet ook niet lang op zich wachten en werd in 2013 een feit.

In 2014 besloten de heren om met franchisenemers samen te gaan werken en opende samen met de eerste franchisenemer Michael, de vestiging in Leidschendam. “Omdat een ondernemer altijd met nog meer ziel in zijn of haar eigen zaak staat.” Aldus de jongere pannenkoekenbakker van de twee. “Want ja, we blijven gewoon koekenbakkers.”

In 2015 werd dit gevolgd door twee openingen respectievelijk in Berkel en Rodenrijs en Gouda. In 2017 Pannenkoe Schiedam, 2018 de vestiging in Ridderkerk en in 2019 de nieuwste koe bij de kudde Pannenkoe Lisse.

Alle acht de vestigingen hebben hun eigen karakter, maar het ‘Pannenkoegevoel’ is overal aanwezig!

Waarom Pannenkoe franchise uniek is…

Pannenkoe is in “Pannenkoekenhuisland” een pionier in het neerzetten van een totaalbeleving voor jong en oud. Het idee van een kinderrestaurant is bij ons wel aanwezig, maar voert niet de boventoon. Het is veel meer dan dat. De totaalbeleving die de formule de gasten mee weet te geven, door middel van een persoonlijke benadering, ambachtelijke gerechten en net dat beetje extra, maakt dat Pannenkoe sinds de start in 2010 gegroeid is naar 8 vestigingen!

In alle aspecten van ons concept is het thema koe duidelijk terug te vinden. Van de “Koetoetjes” en “Doekoes” voor de kinderen tot één van onze overheerlijke desserts voor twee, genaamd “Koepido”. Daarnaast gaan wij continu met de tijd en de ontwikkelingen in de markt mee.

Zo hebben wij tijdens de coronacrisis het besluit genomen om te starten met bezorgen en afhalen. Naast pannenkoeken hebben we hier diverse andere gerechten ontwikkeld die het goed doen op de bezorgmarkt. “Pannenkoeshi is de nieuwste ontwikkeling. Pannenkoeken in de vorm van sushi. Lekkerder en betaalbaarder dan de klassieke sushi en daarom gaan de Koeshiboxen als warme broodjes over de toonbank”, aldus Joost.

Pannenkoe als franchisegever…

Om Pannenkoe franchise tot een nog groter succes te maken, heeft de formule gekozen om op zoek te gaan naar zelfstandig ondernemers die franchisenemer willen worden. Hierin staat de samenwerking tussen de zelfstandig ondernemer en de Pannenkoe centraal. Wij zijn meer de sturing voor de ondernemer, dan dat we een harde formule neerleggen waar iedereen zich aan dient te houden. Zo heeft de franchisenemer in Berkel en Rodenrijs er voor gezorgd dat we allemaal leuke samenwerking hebben met de lokale zwembaden voor de kinderfeestjes!

“De Pannenkoe geeft ons echt de mogelijkheid om binnen de lijnen van de Pannenkoe franchise onze vrije ondernemersgeest te ontplooien. Zo gaan wij vanaf aanstaande zomer een broodje van de maand op de kaart zetten die in geen enkele andere vestiging te bestellen is”, aldus Michael van Pannenkoe franchise Leidschendam. “Wij hebben dit broodje uiteraard zelf bedacht”, voegt Arjan, compagnon van Michael, hieraan toe.

Enthousiast over Pannenkoe franchise geworden?

Indien u besluit om de samenwerking aan te gaan met ons dan gaan wij samen met u op zoek naar een geschikte locatie. Daarnaast helpen we u met het opstarten van de vestiging. Dit doen wij onder andere door een passend marketingplan op te stellen, trainingen te geven en de vestiging op de juist wijze in te richten.

Heeft u al een geschikte locatie? Dan gaan wij samen met u kijken of deze locatie inderdaad geschikt is voor een Pannenkoe franchise vestiging.

Waar wil Pannenkoe franchise zich vestigen?

We willen uiteindelijk uitbreiden door heel Nederland. De huidige locaties variëren in grootte van 125 – 500 m².

Wij werken nauw samen met experts bij het zoeken naar geschikte locaties en weten op deze manier altijd mooie locaties te bemachtigen. Vanaf het moment dat er een geschikte locatie is gevonden, beginnen er gelijktijdig een aantal processen. Allereerst wordt de locatie omgebouwd naar de specifieke Pannenkoe franchise inrichting. Daarnaast moeten zowel de franchisenemers als het toekomstige personeel klaargestoomd worden voor de taken die in het verschiet liggen. Door in verschillende bestaande vestigingen mee te draaien worden de franchisenemers en zijn medewerkers volledig klaargestoomd voor de opening.

Uiteraard stopt onze begeleiding niet op het moment dat de vestiging haar deuren opent. Vanaf dat punt ondersteunen wij u op het gebied van inkoop, productontwikkeling, marketing, trainingen, bedrijfsbegeleiding en distributie.

Pannenkoe - logo

Aangesloten bij De Nationale Franchisegids - logo voor op website formule

Maak favoriet Verwijder favoriet

Pannenkoe 2e tijdens NK pannenkoeken bakken!

Ontvang gratis meer informatie over Pannenkoe

Meer informatie over franchisen bij

Pannenkoe

×