Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Filteren

Verwijder filters

Branche

Subbranche

Eigen vermogen

Verwijder filters

mode

Op deze pagina vind je informatie over franchising in de mode. Wil je franchise ondernemer worden in de mode? Lees hieronder meer.

Franchisen in de mode

Franchisenemer worden in de mode? De modebranche bestaat uit dames- en herenkleding, lingerie, kledingzaken en schoenenwinkels. Mode is een relatief kleine branche binnen  franchise. Bekende namen in de mode zijn Livera, Lincherie, The Athlete’s Foot en Runnersworld. De meeste franchiseformules in de mode werken volgens de omni channel strategie waarbij de fysieke winkel, internet en social media nauw op elkaar aansluiten.

Vereisten aan mode franchise ondernemers

Om franchisenemer te worden in de mode dien je over goede communicatieve vaardigheden beschikken en moet je ook voldoende financiën hebben. Het benodigd eigen vermogen bedraagt in de modebranche gemiddeld € 40.000. Franchisenemers in de mode kunnen juist het verschil maken ten opzichte van filiaalbedrijven.  De franchisenemer is meestal veel beter in service en social media en beschikt ook over een lokaal netwerk.

Franchise mode in cijfers

De modebranche beslaat momenteel 2,4% van het totale franchiseaanbod. Er werd in 2019 € 353 miljoen omgezet. Met name franchising in het hogere segment in combinatie met een multi channel strategie zoals lingeriewinkels en sportzaken biedt kansen voor nieuwe ondernemers. Bij deze branches speelt service een hele belangrijke rol. Hieronder vind je een overzicht van alle franchiseformules in de mode die op zoek zijn naar franchisenemers.

Filters

Recent bekeken formules

×