In het eerste kwartaal 2019 namen de verkopen ten opzichte van het eerste kwartaal 2018 toe met 3,7%. Door de hogere prijzen steeg de omzet zelfs met 8,8%. Hiermee is de fastfood-branche een duidelijke uitblinker in de horeca, die in het eerste kwartaal de groei…
▶ Lees meer…
Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Een manier om hier invulling aan te geven, is het bieden van werkplekken aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit is niet alleen prima mogelijk voor reguliere ondernemers, maar ook voor franchiseformules. Karin van der…
▶ Lees meer…
De meest belovende startende formule zal ruime begeleiding krijgen van professionals Het Nationale Franchise Congres introduceert dit jaar een nieuwe award; de Franchise Starters Award. Een award die binnen franchise de meest belovende startende franchiseformule van het jaar beloont voor positieve impact en goed ondernemerschap….
▶ Lees meer…
Op 27 juni 2018 wordt de vakprijs ABN AMRO Circular Food Award uitgereikt tijden het Foodservice Instituut Nederland Zomercongres. ABN AMRO is voor deze prijs op zoek naar bedrijven die succesvol de circulaire economie versnellen, actief in de foodservice, foodretail en productie. Met een wereldbevolking…
▶ Lees meer…
De circulaire economie is volop in het nieuws. Velen beschouwen circulariteit als ‘jeukwoord’ Echter: toekomstige grondstoftekorten dreigen door de huidige manier van produceren en consumeren met een enorme impact op het milieu. Huidige businessmodellen kunnen daardoor eindig zijn maar het biedt ook kansen. De consument…
▶ Lees meer…
Winkelrobots die klanten helpen, algoritmen die kledingadvies geven, drones die pakketten bezorgen, chatbots die klanten te woord staan. Innovatie biedt talloze mogelijkheden voor de Retailer, maar gaat die vlieger ook op voor de bestaande zelfstandige winkelier? Kan een ondernemer zonder diepe zakken ook aanhaken? Kleine…
▶ Lees meer…