Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd
Maak favoriet Verwijder favoriet

Franchisen bij BeddenXperts

Moderne franchiseformule voor beddenspeciaalzaken in het lager en het middensegment. BeddenXperts is gestopt met franchise, vandaar kan er geen informatie worden opgevraagd.

Van BeddenXperts hebben wij geen opdracht ontvangen om informatie-aanvragen te verwerken. Onbekend is of zij wel op zoek zijn naar ondernemers. Risico is daarom aanwezig dat u geen respons ontvangt. De hieronder extra vermelde formules zijn actief in dezelfde branche en hebben expliciet aangegeven op zoek te zijn naar ondernemers/franchisenemers. Ook bij hen kunt u vrijblijvend informatie aanvragen

Maak favoriet Verwijder favoriet

Duitse kwaliteit voor een scherpe prijs

Bedding Products produceert al meer dan vijftien jaar bedden in het Duitse Bocholt. Uit deze formule is met vijftig vestigingen een grote beddenketen ontstaan die nog steeds goed loopt bij onze oosterburen. Met een schat aan ervaring op zak richtten  directeur Alexander Bongers en zijn broer Maurice twee jaar geleden zusterbedrijf BeddenXperts op. Een formule met een duidelijk doel: Duitse degelijkheid voor een scherpe prijs.

 

Kansen door de crisis

 

“De meubelbranche heeft dankzij de crisis behoorlijke klappen gehad”, vertelt Bongers. “Vooral de retail heeft een aderlating gedaan; sommige zaken zagen de omzet met 20 tot 30 procent kelderen. Dat is één van de redenen waarom we BeddenXperts begonnen zijn: de crisis bood ons duidelijke kansen. Geen grote winkels meer, maar vestigingen van maximaal 150 vierkante meter met een assortiment van onder andere drie slaapsystemen, boxsprings, matrassen en textiel. Hiermee dekken we het grootste gedeelte van de markt af.”

Dat klanten minder merktrouw zijn en zich steeds meer online oriënteren, is de gebroeders Bongers niet ontgaan. “We spelen hier op in met een uitgebreide website waar mensen ook direct kunnen bestellen”, licht Bongers toe. “Bezorgen is gratis en afhalen kan gemakkelijk bij een vestiging in de buurt. Advies en expertise leveren we in de winkel zelf; klanten hebben dan direct met onze specialist te maken. Onze prijzen zijn scherp; we kunnen snel en voordelig produceren en dat merkt de klant direct in zijn portemonnee.”

 

beddenxperts1 copy

Duitse kwaliteit

 

BeddenXperts hecht veel waarde aan kwaliteit, service en innovatie. Geen loze woorden: het bedrijf levert de klant namelijk een aantal ijzersterke zekerheden, zoals twintig jaar garantie, negentig dagen proefslapen en maatwerk. Bongers: “We investeren altijd in nieuwe producten en collecties. Het grote verschil met andere beddenzaken is dat wij alles zelf in onze fabriek in het Duitse Bocholt produceren. Certificatie- en inspectie-instelling TÜV keurt onze producten periodiek, waardoor we de welbekende ‘Duitse kwaliteit’ kunnen waarborgen. Er staat dan wel geen Auping op, maar de kwaliteit doet er zeker niet voor onder.” BeddenXperts onderscheidt zich ook door haar snelle levertijd van twee weken en het zogenoemde 4-elementen principe. “Bij elk type mens past een slaapsysteem”, legt Bongers uit. “Onze keuze bestaat uit de vier astrologische elementen vuur, water, lucht en aarde. Aarde staat voor de Xanrice boxsprings en matrassen. Lucht voor de luchtgeveerde Sleep Choice matrassen. Water voor de Aquasense waterbedden. En het element vuur sluit aan bij het warme comfort van de kussens, dekbedden en bedtextielserie Celsius.”

 

Ondernemende franchisenemers

 

BeddenXperts heeft inmiddels veertien vestigingen; zeven in Nederland en zeven over de grens in Duitsland. “Onze franchisenemers zitten door het hele land, van de recent geopende vestigingen in Tiel en Houten tot Varsseveld”, vertelt Bongers. “Er is nog genoeg plek voor nieuwe kandidaten uit zowel Nederland als Duitsland. De winkels zijn klein, dus ondernemers kunnen het alleen of met een partner behappen. Ook een shop-in-shop is een mogelijkheid, bijvoorbeeld om het assortiment in een bestaande zaak uit te breiden. Wat van belang is, is dat de potentiële franchisenemer natuurlijk een echte ondernemer is. Franchise houdt immers niet in dat je achterover kunt leunen; onze ondernemers moeten ook zelf de kar trekken. We zoeken dus ondernemende, enthousiaste mensen die van onze mogelijkheden willen profiteren en samen met ons een succes willen maken van hun vestiging én de formule.”

 

Bongers broers

Lage investering, geen lopende fees

 

Ondernemers die met BeddenXperts in zee gaan, doen een investering van €45.000 en krijgen daarvoor een complete, professionele winkel. “Voor franchisebegrippen een lage investering”, vindt Bongers. “Een gedeelte marketing is hierbij inbegrepen. We hebben geen lopende fees; ondernemers kopen bij ons in en daaruit halen wij onze marge. Als zij niets verkopen, verkopen wij ook niets. Wij zijn er dus zeer bij gebaat dat een winkel goed draait en hechten veel waarde aan de input van onze ondernemers; we kunnen het immers niet alleen. De franchisenemer kan kiezen voor full franchise of een shop-in-shop en heeft eigen inbreng in winkelinrichting en lokale marketing. Hij of zij hoeft bij ons geen wekenlange training te volgen, het is geen rocket science. Wel loopt hij of zij mee in een winkel of fabriek om de nodige productkennis op te doen. Geen hele boekwerken doorworstelen, maar wel interesse opbrengen voor wat je gaat doen.”

 

Internationale ambitie

 

BeddenXperts is een ambitieus concept: de formule wil dit jaar groeien naar twintig vestigingen en uiteindelijk naar honderd, met de focus op Nederland en Duitsland. “Andere landen sluiten we niet uit”, verduidelijkt Bongers. “We gaan ook een winkel op Curaçao openen. Dat kwam zo uit, dus die mogelijkheid hebben we gegrepen. Het hebben van een groter aantal vestigingen biedt ons het voordeel dat we onze krachten kunnen bundelen en bijvoorbeeld gezamenlijk reclame kunnen maken. Dat kan nu alleen lokaal en nog niet landelijk zoals andere grote beddenketens wel doen.”

beddenxperts copy

 

De franchisenemer: Hans-Peter Molhoek, BeddenXperts Didam

 

Hans-Peter Molhoek runt met zijn vrouw en twee kinderen twee vestigingen van Colors@home Qidi Design in Didam en Varsseveld. De vestiging in Didam heeft ook een shop-in-shop BeddenXperts sinds juli 2014.

 

‘Totaalconcept dat bij ons past’

 

“Colors@Home Qidi design heeft in Didam een vestiging van 300 vierkante meter waarin de woningdecoratiewensen van klanten centraal staan”, vertelt Molhoek. “Qidi Design startte in 2000 in Dinxperlo, waar het uiteindelijk te klein werd. Wij gingen dus op zoek naar een geschikt pand dat zowel qua winkel als magazijn goed te bereiken was. Begin 2008 openden we de deuren van onze vestiging in Varsseveld en sloten we ons aan bij de Colors@Home-formule. In juli 2011 hebben we Wolf Wonen in Didam overgenomen en we hebben hier ook een Colors@Home van gemaakt. We hebben besloten in deze vestiging ook een BeddenXperts te openen omdat wij dan een compleet woonconcept aan konden bieden. Het past dus bij wat wij al deden en het is een goed concept: we hebben nu alles onder één dak.”

 

Samenwerking

 

Molhoek onderschrijft Bongers’ mening dat BeddenXperts en haar franchisenemers het samen moeten aanpakken. “Alles is mogelijk op het moment dat je iets anders hebt dan anders, de lijnen zijn kort en zaken zijn goed met elkaar af te stemmen. BeddenXperts biedt ondernemers ook veel mogelijkheden.”

Over een tip voor beginnende franchisenemers hoeft Molhoek niet lang na te denken. “Je moet enthousiast zijn, dan verkoop je makkelijk een bed.”

 

 

beddenxperts-logo-def

Recent bekeken formules

×