Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Filteren

Verwijder filters

Branche

Subbranche

Eigen vermogen

Verwijder filters

zorg

Op deze pagina vind je informatie over franchising in de zorg. Wil je franchise ondernemer worden in de zorg? Lees hieronder meer.

Franchisen in de zorg

Franchisenemer worden in de zorg? De sector zorg is de nieuwste en naast mode de kleinste branche in de franchisemarkt. Momenteel zijn er iets meer dan 35 zorgformules, onderverdeeld in onder andere kinderen- en seniorenopvang, opticiens en thuiszorg. Bekende spelers in de markt zijn  Gastouderbureau Het Liefbeestje, Home Instead Thuisservice, Right at Home Zorg & Thuisservice en Pearle Opticiens.

Het ondernemerschap binnen de zorgbranche is nog onderontwikkeld. De onzekerheid omtrent wetgeving maakt zaken doen moeilijk. Echter liggen er door de terugtredende overheid zeer goede kansen voor franchiseformules. De vraag naar zorg in Nederland is de laatste jaren flink toegenomen. In 2019 kende de zorg een groei wat 2,9% hoger lag dan de economische groei in Nederland. Ook dit jaar wordt er weer een flinke omzetverhoging in de zorg verwacht. Dit onder andere door vergrijzing en de verschuiving van zorg van overheidsinstellingen en- gebouwen naar eigen huis en particuliere zorgverlening. Nieuwkomers hebben de meeste kans van slagen in sectoren waar structuren verschuiven, voorkeuren veranderen en vernieuwen meerwaarde biedt.

Vereisten aan een zorg franchise ondernemer

Als franchisenemer in de zorg moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het ondernemerschap moet in u zitten en ook dient u te beschikken over goede communicatieve vaardigheden. Kiest u voor thuiszorg dan is affiniteit met senioren een pre. Bij de meeste zorgformules hoeft u niet persé over zorgervaring te beschikken, aangezien de franchiseformules u op verschillende vlakken ondersteunen. Het gemiddelde benodigd eigen vermogen in de zorg bedraagt € 20.000. Dit is relatief laag t.o.v. andere branches.

Onderstaande franchiseformules zijn actief op zoek naar franchisenemers:

Filters

Beterlopenwinkel

De Beterlopenwinkel biedt ondersteuning aan de consument in het verbeteren van het ...

Lees meer

Home Instead Thuisservice

Home Instead Thuisservice maakt het mogelijk dat senioren zelfstandig kunnen blijven wonen ...

Lees meer

Pearle Opticiens

Pearle voert oogmetingen uit en geeft advies. Daarnaast biedt Pearle een gevarieerd ...

Lees meer

Right at Home Zorg & Thuisservice

Right at Home is een toonaangevende franchisegever op het gebied van zorg ...

Lees meer

Specsavers Zien en Horen

Franchiseformule in oog- en hoorzorg, met o.a. verkoop van brillen, contactlenzen ...

Lees meer

Recent bekeken formules

×