Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd
Bekijk foto
Maak favoriet Verwijder favoriet

Franchisen bij Pearle Opticiens

pearle franchise

Over Pearle franchise

Pearle is een internationale optiekketen. De formule bestaat al ruim vijftig jaar en is in 1959 door de Nederlandse optiekketen Brilmij opricht door Alfons Hamer. Hamer zag dat er bij de klant behoefte bestaat aan optiekwinkels die zich door service en productaanbod onderscheiden van de andere winkels. Dat zijn visie juist is blijkt al snel uit de enorme groei die de Brilmij-keten doormaakt. Service en binding met de klant zijn volgens Brilmij namelijk de belangrijkste kenmerken van succesvol ondernemerschap. Andere innovatie van Brilmij uit die tijd was het uitstallen van monturen op rekken. Hierdoor kan de klant in alle rust zelf zijn bril uitzoeken. Voor ons tegenwoordig normaal maar destijds een revolutie in de optiek.

De Brilmij-keten werd in 1979 overgenomen door het Amerikaanse Pearle franchise dat hiermee de focus legt op de Europese markt. Vanaf 1990 ging Brilmij verder als Pearle. Wereldwijd heeft Pearle zo’n 1.600 vestigingen verdeeld over 15 landen. Ook het huidige Pearle onderscheidt zich door innovaties, grote reclamecampagnes over de goede service en garantie.

Pearle verkoopt brillen naast verschillende bekende merken ook het eigen huismerk. Naast de brillen verkoopt Pearle franchise ook contactlenzen en zonnebrillen. Pearle opende in 2008 de eerste optometriepraktijk in een van de winkels. Pearle beschikt momenteel over ruim 250 filialen in Nederland en 200 in België.

Missie van Pearle

‘’Je leven lang goed zien’’

De drie pijlers van optiekketen Pearle die in de dagelijkse praktijk altijd voorop staan zijn: deskundigheid, vakbekwaamheid en service.

Franchisen bij Pearle

Pearle heeft naast eigen vestigingen inmiddels ook een heel groot aantal franchisenemers. Voor de verdere expansie van de formule is Pearle op zoek naar franchisenemers. Herkent u zich in het volgende profiel?

  • U bent gediplomeerd opticien.
  • U bent deskundig, bekwaam en servicegericht.
  • Bent u deskundig, vakbekwaam en stelt u goede service altijd voorop?

Voor meer informatie over Pearle franchise kunt u geheel vrijblijvend informatie aanvragen.

logo-pearle

 Aangesloten bij De Nationale Franchisegids

Ontvang gratis meer informatie over Pearle Opticiens

Meer informatie over franchisen bij

Pearle Opticiens

Recent bekeken formules

×