Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd
Maak favoriet Verwijder favoriet

Franchisen bij ViaViela

Run je eigen A-merk gastouderbureau samen met ViaViela franchise!

Zoveel meer! Dat is er bij ViaViela uit je leven te halen. We zoeken dan ook ondernemende professionals die samen meer willen bereiken. Want bij ons maak jij het verschil in jouw succesverhaal. ViaViela biedt jou zo de mogelijkheid je eigen onderneming te runnen met alle uitdaging en dynamiek die daarbij komt kijken.

Ondernemen bij ViaViela doe je niet alleen. Hierbij zijn wij er om je te ondersteunen in jouw ondernemerschap. ViaViela heeft mogelijkheden een goed lopend gastouderbureau over te nemen of zelf een gastouderbureau op te starten.

Dus, begin als ondernemer bij ViaViela en ontdek dat je (nog) zoveel meer in je hebt dan je altijd dacht!

Binnen de ViaViela franchise formule zijn ongeveer 200 mensen werkzaam. Deze mensen zijn verspreid over 55 vestigingen. Het centrale kantoor is gevestigd in Brabant. Hiermee verzorgen wij samen met onze gastouders de dagelijkse opvang van zo’n 15.000 kinderen.

Franchisen bij ViaViela, wat ga je doen?

Een ViaViela gastouderbureau bestaat uit een netwerk van zo’n 50 tot 200 gastouders die samen al snel 100 tot 800 kinderen opvangen. Als franchisenemer ben jij de spil tussen al die opvangrelaties.

Klinkt dynamisch? Dat is het ook. Zo maak je je eigen jaarplan en zorg je ervoor dat dit wordt uitgevoerd. Ondertussen ben je niet bang om je handen uit de mouwen te steken. Dagelijks heb je contact met gastouders en vraagouders. Daarnaast breng je ze bij elkaar, sluit nieuwe contracten en beantwoordt vragen. Daarbovenop werf je nieuwe gastouders en vraagouders en zorgt ervoor dat de gastouders kwalitatief goede opvang bieden. Dit doe je door de jaarlijkse risico-inventarisatie van de opvanglocatie, het voeren van evaluatiegesprekken en het ondersteunen van gastouders op pedagogisch vlak.

Zo helpen we jou succesvol te zijn!

Succesvol ondernemen doe je samen. Hiermee verzorg je samen met ons de bemiddeling en begeleiding van de gastouders in jouw regio. Dit gebeurt door jou vanuit jouw vestiging persoonlijk op locatie bij de gastouder, wij vanuit ons centrale kantoor. Op deze manier ervaar jij vanaf dag één de voordelen van onze samenwerking

  • ViaViela.nl voorziet je continu van potentiële nieuwe klanten.
  • Franchisemanagers adviseren jou bij het runnen van je gastouderbureau.
  • Onze afdeling marketing ondersteunt je bij de inzet van lokale marketing- en communicatiemiddelen.
  • We zorgen voor centrale verwerking van alle incasso’s en betalingen.
  • Onze pedagoog zorgt voor het pedagogisch beleid en vertaalt de Wet kinderopvang en toetsingskaders naar producten en werkprocessen.
  • Onze klantenservice is altijd bereikbaar voor vragen van jouw gast- en vraagouders.
  • Een volledig geïntegreerde online klantenportal helpt je bij het organiseren van al je klantinformatie.
  • Standaard formats voor offertes en overeenkomsten.
  • We onderhouden landelijke contacten met branchepartijen en voeren een actieve lobby om jouw belangen onder de aandacht te brengen.
  • Je kunt deelnemen aan inspiratiesessies, workshops of landelijke dagen om kennis en ervaringen met andere franchisenemers uit te wisselen.

Voel jij je thuis bij ViaViela franchise?

Om onze samenwerking tot een succes te maken is het belangrijk dat de woorden deskundig, verantwoordelijk en ondernemend op jouw lijf geschreven zijn. Ook beschik je over een hbo werk- en denkniveau en heb je al een aantal jaren werkervaring. Daarnaast is affiniteit met de kinderopvangbranche belangrijk. Tot slot woon je als franchisenemer in (de buurt van) de regio die jij vertegenwoordigt.

Is jouw ViaViela-regio nog vrij?

ViaViela franchise is in diverse gebieden op zoek naar een nieuwe franchisenemer. In sommige gebieden neem je een goedlopende vestiging over, in andere gebieden start je zelf een ViaViela-gastouderbureau. Wil je weten welke gebieden beschikbaar zijn, kijk dan hier op de webpagina van ViaViela.

Staat jouw werkgebied er niet bij, maar ben je wel enthousiast over ondernemen met ViaViela franchise? Laat het ons weten en we kijken samen met jou naar de mogelijkheden in de (nabije) toekomst.

Aangesloten bij De Nationale FranchisegidsViaViela franchise logo

Maak favoriet Verwijder favoriet
ViaViela is het grootste gastouderbureau van Nederland. Sinds de oprichting in 2005 is de franchiseorganisatie gestaag gegroeid tot de huidige 55 vestigingen, die elk tussen de 50 en 200 gastouders begeleiden. Lokaal ondernemerschap, kwaliteit en continue ontwikkeling hebben ViaViela gebracht waar het bedrijf nu staat, vindt directeur eigenaar Hubèr Agterberg.

ViaViela is opgericht vanuit een duidelijke missie. “Alles is er bij ons op gericht om samen een kind gelukkig te laten opgroeien”, vertelt Agterberg. “De behoefte aan gastouderopvang kwam vanuit de oprichters van ViaViela zelf. De opvang op het kinderdagverblijf vonden zij te grootschalig en dus gingen ze op zoek naar een andere manier van opvang. Gastouders waren er dertien jaar geleden al, maar niet net zoveel als nu. De oprichters zagen dat er in deze sector nog een professionaliseringsslag te maken was. Ze kozen voor een franchisemodel: lokale ondernemers die bemiddelen tussen vraag- en gastouders. We geloven nog steeds in die lokale binding van de ondernemer en het marktgebied waarin die persoon actief is.”

Werving en overnames

Dat de aanpak van ViaViela werkt, bewijst de groei van het bureau in de afgelopen 13 jaar. De franchisenemers op de 55 vestigingen begeleiden tussen de 50 en 200 gastouders. Dat betekent dat per vestiging tussen de 100 en 800 kinderen worden opgevangen door gastouders. “We zijn inmiddels uitgegroeid tot het grootste gastouderbureau van Nederland”, vertelt Agterberg. “Ondanks dat is werving is op dit moment een belangrijk onderwerp voor ons. We zoeken momenteel nog franchisenemers op een aantal plekken in Nederland. Daarnaast zoeken we de komende jaren ook vervanging voor bestaande franchisenemers.”

ViaViela groeit niet alleen langs de autonome weg; ook overnames spelen een rol. “Er zijn elk jaar wel gastouderbureaus die zich bij ons aan willen sluiten”, vertelt Agterberg. “We voegen op deze manier zo’n 4 à 5 bureaus per jaar toe aan onze organisatie.”

Uitstekende begeleiding

De gastouders die bij ViaViela zijn aangesloten, bieden zo’n 1 miljoen opvanguren per maand. Dit vergt uitstekende begeleiding op bijvoorbeeld IT-gebied, waarvoor de dertig medewerkers op het hoofdkantoor van ViaViela elke dag zorgen. “ViaViela ondersteunt de ondernemers onder andere op het gebied van Verkoop, Marketing, Educatie en Pedagogiek, Leadgeneratie en de wet- en regelgeving”, vertelt Agterberg. Daarnaast regelen wij via een afzonderlijke stichting alle geldstromen die tussen ouders en gastouders plaatsvinden.

Spin in het web van opvangbehoefte

ViaViela is een gastouderbureau dat bemiddelt tussen vraagouders en gastouders. Ook begeleidt ViaViela de gastouders in continue professionalisering. “Gastouders bestaan al zo’n 25 jaar in Nederland”, vertelt Agterberg. “De laatste jaren zijn gastouders nog meer in opkomst, omdat er steeds vaker wordt gekozen voor kleinschalige en persoonlijke opvang bij iemand thuis. Het is ook mogelijk om een gastouder bij de vraagouder thuis te laten komen om daar de kinderen op te vangen. ViaViela bemiddelt dan tussen vraag en aanbod. We zijn geen uitzendbureau omdat onze bemiddeling niet eenmalig is; we hebben de wettelijke taak om gastouders blijvend te begeleiden. ViaViela zorgt ervoor dat de pedagogische, educatieve en kwaliteitsaspecten van de gastouder op orde zijn, blijven en verbeteren waar nodig. Wij hebben altijd een langjarige relatie met zowel de gastouder als de vraagouder. Je kunt ons de spin in het web van de opvangbehoefte noemen.”

ViaViela, Noord-Holland

Vanwege persoonlijke onvoorziene omstandigheden kan de huidige ondernemer de vestiging helaas niet voortzetten. ViaViela is, vanuit 50 virtuele vestigingen geleid door ondernemers, marktleider in Nederland in de bemiddeling van kleinschalige kinderopvang in huis. Als ondernemer neem ...

Dienstverlening
Overnameprijs

N.o.t.k.

Omzet

€70.000-€90.000

Oppervlakte

n.v.t.

Adres

Vanuit huis, Noord-Holland

Bekijk vestiging
Bekijk vestiging

ViaViela, regio Spijkenisse

Een volwaardig en langlopend gastouderbureau binnen de formule van ViaViela staat te koop. Het gastouderbureau heeft een bestaande portefeuille en een ruime groeipotentie. ViaViela is marktleider in Nederland in de bemiddeling van kleinschalige kinderopvang in ...

Dienstverlening
Overnameprijs

Tussen € 15.000 en € 30.000

Omzet

Tussen € 70.000 - € 90.000

Oppervlakte

Vanuit huis of eigen kantoorlocatie

Adres

Regio Spijkenisse, Zuid-Holland

Bekijk vestiging
Bekijk vestiging

ViaViela Purmerend

Reden van verkoop is omdat de huidige franchisenemer na 15 jaar een nieuw pad kiest. De omzet van de afgelopen jaren bedraagt tussen € 3.000 en € 5.000 per maand. Dit is op basis van parttime inzet. Het gebied heeft ...

DienstverleningZorg
Overnameprijs

tussen € 15.000 en € 30.000

Omzet

€ 3.000 en € 5.000 per maand

Oppervlakte

Afhankelijk van huis

Adres

Purmerend (virtueel kantoor op eigen locatie) , Noord-Holland

Bekijk vestiging
Bekijk vestiging

Ontvang gratis meer informatie over ViaViela

Meer informatie over franchisen bij

ViaViela

Recent bekeken formules

×