Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Wat is een succesvolle franchiseformule?

succes

Wat is een succesvolle franchiseformule? Wanneer u franchisenemer wilt worden, wilt u natuurlijk weten of een dergelijke formule wel succesvol is of niet. Op deze pagina kunt u meer informatie hierover vinden.

Elke franchisenemer die start wil zich natuurlijk bij een bewezen succesvolle formule aansluiten, maar hoe weet u of een formule succesvol is? Het is lastig om met stip te zeggen dat een formule succesvol is. Alhoewel u zelf op een aantal dingen zelf kunt letten:

  1. Als u wilt weten of een formule succesvol is, is het verstandig om eens met een aantal franchisenemers van de formule te gaan praten en vragen te stellen over hoe zij het franchisenemerschap ervaren bij de formule, hoe de vestiging loopt et cetera.
  2. Het is ook van belang om de media in de gaten te houden; wat voor berichten verschijnen er in de media over de franchiseformules? Op de website van De Nationale Franchisegids verschijnen elke dag nieuwsberichten over formules, maar u kunt zich ook gratis inschrijven op de nieuwsbrief om automatisch op de hoogte gehouden te worden.
  3. Een formule die gestaag groeit, getuigt vaak ook van succes. Dit houdt niet per definitie in dat een formule snel groeit. Gestaag groeien betekent verantwoord groeien. Een formule die van 5 vestigingen naar 15 vestigingen groeit kan daarmee een liquiditeitsprobleem veroorzaken en een jaar later failliet zijn. Wanneer een formule van 200 vestigingen naar 210 vestigingen groeit is de invloed op de liquiditeitspositie minder groot en daarmee is ook het risico op een faillissement van de formule kleiner.
  4. Wat zijn de marketingactiviteiten van een formule? Wanneer er veel geld wordt uitgetrokken voor marketing, dan kan dit ook een teken zijn van succes. Een hoog budget betekent bijvoorbeeld gebruik maken van televisie- en radiospotjes, dit zijn marketingacties die relatief veel geld kosten. In de regel ziet u als franchisenemer een hoge marketing inspanning weer terug in de omzet.
  5. Zijn er in de afgelopen tijd relatief veel vestigingen van de formule failliet gegaan of gesloten?
  6. Het kan ook van pas komen om de jaarcijfers van formules op te vragen bij de Kamer van Koophandel. Voor een klein bedrag kunt u jaarverslagen downloaden en inzien. Zo kunt u kijken of er bijvoorbeeld veel winst wordt gemaakt.

 

 

Vrijblijvend franchise informatie ontvangen

Ondernemer worden? Zoek en vind jouw franchiseformule!

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste franchisekansen!

Lees meer

De Nationale Franchise Gids

Bestel de Gids met informatie over alle franchiseformules in Nederland!

Lees meer

Recent bekeken formules

×