Eigen bedrijf starten

Heeft u de beslissing genomen om een eigen bedrijf te starten en ondernemer te worden? Dan heeft u al de eerste stap genomen richting het ondernemerschap. Het ondernemerschap kent vele kanten en het is vaak lastig u goed te orienteren. Er bestaan daarnaast ook een grote variatie aan verschillende bedrijfsvormen. Dit kan de orientatie ook moeilijker maken. Binnen deze pagina vindt u informatie en uitleg over een eigen bedrijf starten tevens worden ook verschillende begippen utigelegd.

Kiezen voor franchise

Een goede keuze binnen het ondernemerschap is uw eigen bedrijf starten in franchise vorm. Zodoende staan er een hoop aspecten al vast en kunt u zich sneller richten op datgene wat echt belangrijk voor u is. Franchise is een vorm van ondernemen waarbij u de handelsnaam van een (bekend) merk overneemt en zodoende u zich aansluit bij deze onderneming, terwijl u wel zelfstandig ondernemer blijft. Een goed voorbeeld hiervan is McDonalds.

Startende ondernemers die op franchisebasis beginnen hebben veel minder kans om failliet te gaan dan ondernemers die compleet zelfstandig beginnen. Dit blijkt uit de cijfers van de Kamer van Koophandel. Toch overweegt slechts 5% van alle startende ondernemers de mogelijkheden van franchise.

Wilt u meer weten over de verschillende aspecten van franchise? Lees dan meer op deze pagina

banner snak appeal

skyscraper-banner-website

franchise-banner-abn-amro-3


seasons-artclass-banner

 

Vragen? Bel ons! 055-8200 226