Entreegeld

Entreegeld, wat is dat?

Om te starten met een eigen franchiseonderneming wordt entreegeld gevraagd door de franchisegever. Dit bedrag dient als vergoeding voor de tijd en geld die een franchiseorganisatie in het concept van de formule heeft geïnvesteerd.

Hoogte entreegeld

Afhankelijk van de franchiseformule zal de hoogte van het entreegeld verschillen. Een kleine en relatief onbekende formule zal een minder hoog bedrag vragen dan bijvoorbeeld een grote formule als McDonald’s. Wat onder de hoogte van het bedrag bepaalt, zijn de kosten die zijn gemoeid met het ontwikkelen van de franchise formule. Uiteraard wordt er ook een marktonderzoek gedaan dat kosten met zich meebrengt. Verder zal de inrichting van de vestiging, begeleiding en opleiding en een mogelijke financieringsgarantie voor de werknemer de hoogte van het entreegeld bepalen.

Entreegeld wordt eenmalig betaald aan de franchisegever. De hoogte van het bedrag kan in de loop van de tijd toenemen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer een formule bekender en succesvoller wordt.

Begeleiding

Vaak wordt er door de franchise organisatie hulp geboden bij de financiering. Het is immers ook in belang van de franchisegever dat de financiering goed in orde is. Ook bij banken kunt u hier voor advies op maat krijgen.

skyscraper-banner-website