Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Waar moet ik op letten als ik franchisenemer wil worden?

wordcloud fbAls u franchisenemer wilt worden komt er een hele hoop op u af. Op deze pagina leggen wij uit waar u op kunt letten als u franchisenemer wilt worden.

1. Degelijke formule
Het is belangrijk om te weten of een formule of franchisegever degelijk is en goed omgaat met haar franchisenemers. Daarom raden wij u aan om berichten over de formule in de media in de gaten te houden, maar ook om met franchisenemers gesprek aan te gaan die bij de formule franchisen. Zij hebben ook in uw positie gezeten voordat zij begonnen als franchisenemer en zullen u graag te woord staan. U kunt zich bijvoorbeeld abonneren op onze nieuwsbrief, zo blijft u op de hoogte van het laatste franchisenieuws. Ook op onze social media plaatsen wij nieuwtjes over franchise.

2. Wat heb ik nodig om te starten?
Bijna bij elke franchiseformule heeft u een eigen vermogen nodig om te beginnen. Eigen vermogen betekent geld dat u zelf op uw bankrekening hebt staan, of overwaarde uit uw koophuis. Als u niet voldoende eigen vermogen bij elkaar heeft, is het vaak niet mogelijk om bij een formule te starten. Op de formulepagina’s op de website staat vaak welk eigen vermogen nodig is om bij die formule te starten.

3. Is de formule hard of soft franchise?
Hard franchise geeft u als franchisenemer minder vrijheid dan soft franchise. U moet hiermee rekening houden als u wilt franchisenemen. Sommige mensen vinden soft franchise fijner omdat zij zelf dan ook eigen inbreng hebben, anderen waarderen hard franchise juist weer omdat dan alles al uitgestippeld is.

4. Kies bewust voor franchise
Franchise is een goede vorm van ondernemen voor een hoop mensen omdat de ondernemers het wiel niet meer hoeven uit te vinden. U gaat ondernemen bij een vaak al bewezen formule. Hier staan ook weer plichten tegenover zoals het betalen van een jaarlijkse fee. Houd hiermee rekening voordat u bepaalt dat u wilt franchisen.

5. Scan uw omgeving
De meest ideale situatie om een franchisevestiging te starten is wanneer de formule nog niet in uw woonplaats gevestigd is. Een enkele keer worden er meerdere vestigingen geopend in een woonplaats bijvoorbeeld zoals Kaldi in Amsterdam, daar vindt u twee vestigingen. Kijk goed rond in de stad waar u wilt ondernemen en let op mogelijke concurrenten.

6. Vraag informatie aan over formules
Via onze website kunt u informatie aanvragen over elke franchiseformule in Nederland. Het is slim om over meerdere formules informatie aan te vragen zodat u de juiste en meest geïnformeerde keuze kunt maken. Klik hier voor een overzicht van alle franchiseformules in Nederland.

7. Informatie over cijfers
Het is van belang om te weten dat de franchiseformule, waarin u geïnteresseerd bent, goed draait. U wilt immers franchisenemer worden bij een succesvolle formule. Op de website van de Kamer van Koophandel kunt u jaarverslagen downloaden tegen een kleine vergoeding.

 

 

Vrijblijvend franchise informatie ontvangen

Ondernemer worden? Zoek en vind jouw franchiseformule!

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste franchisekansen!

Lees meer

De Nationale Franchise Gids

Bestel de Gids met informatie over alle franchiseformules in Nederland!

Lees meer

Recent bekeken formules

×