Ovale Nederland

Ovale Nederland franchise formule

franchisen bij Ovale Nederland

Over de Ovale franchise groep

De Ovale groep is dé wereldleider voor de productie, distributie en verkoop van elektronische sigaretten en e-liquids. Ook vervaardigen we o.a. cosmetica en enkele overige producten. Ovale richt zich op het opzetten van wereldwijde distributie, toegewijd om te leveren aan onze klanten met integriteit en deskundigheid. Vlijmscherpe technologie, betrouwbaarheid en veiligheid. Gemaakt en ontwikkeld door Ovale in Europa. 

Ovale zoekt franchise ondernemers

Wij zijn op zoek naar meer ondernemers in Nederland om de Ovale succesformule te laten doorgroeien! Met inmiddels meer dan 500 franchisewinkels wereldwijd en een constante vraag naar meer verkooppunten in Nederland is nu de juiste tijd aangekomen om Ovale franchisenemer te worden. Een Ovale franchisenemer betaald GEEN royalty’s. Bij veel franchiseformules geldt een voorwaarde dat franchisenemer een vast bedrag betaald om de merknaam te voeren, of een deel van de omzet betaald aan de franchisegever. Dit is bij Ovale dus niet het geval!

De enige belangrijke voorwaarde is dat een Ovale franchisenemer alleen exclusief Ovale producten verkoopt. Er worden geen eisen gesteld aan het uiterlijk van de winkel, er is geen vast concept qua winkeluiterlijk zoals bij andere ketens. Ondernemen moet leuk zijn en dus geef er je eigen draai aan! Wel wordt aanbevolen een moderne look te creëren in de logo kleuren zwart/wit. Wanneer u een winkel opent staan we altijd klaar om u te helpen en te begeleiden. Denk bijvoorbeeld aan de wettelijke eisen die gelden voor het uiterlijk en de inrichting van uw nieuwe e-sigaretten winkel. Ook en natuurlijk vanzelfsprekend zal er in uw directe omgeving geen andere Ovale Store worden geopend. Wij als Ovale Nederland b.v. verzorgen tevens de garantie op onze producten.

Elke franchisenemer krijgt persoonlijke training over alle producten en ook wanneer nieuwe producten worden geïntroduceerd, zodat u altijd weet wat u verkoopt en op professionele wijze uw klanten kunt uitleggen hoe het product werkt.

Profiel van de ondernemer

We hanteren geen voorwaarden aan de ondernemer zelf. Man/vrouw, jong/oud. Tevens zoals u heeft gelezen hanteren we geen royalty’s of entree fee. De ondernemer opent wel echter zijn/haar eigen winkel waarbij een investering nodig zal zijn. De ondernemer kan er zelf voor kiezen om het groots of juist kleinschalig aan te pakken. Natuurlijk is een A-locatie heel aantrekkelijk om een winkel te openen. Houdt er alleen rekening mee dat dit soort locaties ook erg duur zijn en hoge kosten met zich meebrengen. Uit eigen ervaring is gebleken dat een wanneer we twee winkels in een grote stad hebben waarvan 1 in het centrum en 1 buiten het centrum is. De winkel in het centrum veel nieuwe klanten maakt, maar dat deze consumenten daarna een vaste klant worden bij de winkel buiten het centrum.

Waarom? Een winkel buiten het centrum is makkelijker en sneller bereikbaar, ook kan er vaak gratis geparkeerd worden wat allemaal bijdraagt. Een Ovale winkel draait dankzij vaste klanten, hierdoor is het sterk aanbevolen om het uw vaste klanten zo makkelijk mogelijk te maken om langs te komen.

De Ovale winkel

Het ideale formaat van Ovale winkels is ongeveer 40 vierkante meter. Veel groter is niet nodig en verhoogd alleen maar de kosten. De investering voor de ondernemer is afhankelijk wat hij/zij kiest qua locatie. Een goede voorraad om de winkel mee te openen kost tussen de 8.000 en 10.000 euro. Hiernaast is het sterk aanbevolen om in ieder geval voor een maand of 3 huur achter de hand te houden. Dit in combinatie met enige inrichtingskosten en dergelijken moet de ondernemer er rekening mee houden dat het starten van een Ovale Store ongeveer tussen de 15.000 en 20.000 euro zal bedragen.

We proberen wel de ondernemer zoveel mogelijk te helpen met het kiezen van de inrichting indien gewenst(balie en dergelijken). Promo materiaal kunnen we ook aanleveren. Eventueel kan de ondernemer ook gebruik maken van ons online Kassa systeem. Hiervoor heeft de ondernemer alleen een PC en een bon printer nodig.

Voorwaarden van de formule

Volg altijd onze instructie op inzake productvertoning in de winkel, uitleg van producten, uiterlijk en display van producten in de winkel en maak alleen gebruik van drukwerk dat ons wordt aangeleverd. De enige reden dat we dit vragen is om de ondernemer te beschermen. Er zijn veel regels gebonden aan de producten die we verkopen, en ook aan hoe ze worden getoond.

Reclame buiten de winkel is verboden, echter is gevelreclame toegestaan en reclamemateriaal binnen de winkel ook, echter gebonden aan strenge eisen. Om boetes en misverstanden te voorkomen vragen en waarschuwen we alle (nieuwe)collega’s om alleen te gebruiken wat wij als Ovale Nederland aanleveren. We kunnen ondernemers niet bijstaan wanneer ze een boete krijgen vanwege het gebruik van foutieve zelf ontworpen promotiemateriaal.

De enige andere voorwaarde die we hanteren is dat de volledige inkoop van het assortiment alleen bij Ovale Nederland b.v. wordt gedaan. De ondernemer mag geen andere producten verkopen, behalve wat wij aanleveren. Dit geldt voor alle producten, maar vooral producten van de concurrent.  De ondernemer is vrij om de producten online te verkopen, echter kunnen de verkoopcijfers niet op tegen de winkelomzet en is het tevens aanbevolen hier niet teveel in te investeren, naar verwachting wordt online verkoop voor dit type product uiteindelijk verboden, tevens is een webshop ook aan zeer veel regels gebonden en vereist veel aandacht.

heeft u interesse om een winkel in e-sigaretten of e-liquids te openen? Vraag dan direct vrijblijvend informatie aan bij Ovale.

Aangesloten bij De Nationale Franchisegids

 


Ovale Nederland franchise informatie

Activiteit:

Verkoop van electronische sigaretten en e-liquids.

Branche: -
Werkt met ondernemers sinds: 2018
Entreegeld: Geen
Jaarlijkse franchisefee: Geen, marge op inkoop
Totale investering: Vanaf €100.000
Type samenwerking: Soft Franchise
Hoe is de inkoop geregeld: volledig centraal
Verkoop oppervlakte: 20-30 m2
Locatie omschrijving: Zowel in centrum als decentrale mogelijkheden.
Contact franchisegever: Neem contact op met deze formule

Aantal vestigingen

2017:
1 eigen
2018:
1 eigen
2019:
1 eigen
Buitenland:
500+

skyscraper-banner-website

banner-volop-kansenV2

franchise-season-art-class

Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
Ovale Nederland