Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd
Bekijk foto
Maak favoriet Verwijder favoriet

Franchisen bij Jamin

Jamin franchise is de oudste en meest bekende snoepwinkel van ons land. Ooit begonnen in 1870 (!) en mede door het in 2009 verleende predicaat ‘Hofleverancier’, mag het bedrijf rustig als iconisch worden bestempeld. Van een traditioneel winkelbedrijf is Jamin de afgelopen jaren getransformeerd tot moderne franchiseformule waar succesvolle productinnovatie, aansprekende communicatie en succesvolle exploitatie de kernwaarden zijn.

Zeg je snoep, dan zeg je Jamin!

Jamin franchise winkels zijn een beleving voor jong en oud en bieden een bijzonder assortiment. Torenhoge snoepsilos uit het plafond en snackconcepten van over de hele wereld; Jamin blijft keer op keer verrassen! Uiteraard vind je in onze winkels ook nog steeds het bekende assortiment zoals het schepsnoep in wel 300 verschillende soorten. Jamin groeit en bloeit als nooit tevoren.

Uitbreiding Jamin

Jamin franchise heeft de ambitie de komende tijd fors uit te breiden en dus nieuwe winkels te openen. Er liggen volop kansen voor ondernemers die mee willen groeien met een zeer bekende en succesvolle formule. Jamin franchise laat zien dat de combinatie van het juiste assortiment, de juiste locatie, de juiste winkelinrichting en de juiste communicatie tot prima resultaten leidt. In dat plaatje is nog één aspect cruciaal: de juiste ondernemer. Ons team staat altijd klaar om alle informatie toe te lichten in een persoonlijk onderhoud.

Ondersteuning Jamin franchise

Elke ondernemer bij Jamin franchise kan rekenen op ondersteuning van een zeer ervaren en gecommitteerd team van professionals. Het team van Jamin franchise heeft tientallen jaren ervaring met alle aspecten op het gebied van franchise, financiering (incl. crowd-funding), huren van panden, inrichting en exploitatie van winkels.
Ondernemer worden bij Jamin franchise?

Cornelis Jamin begon 148 jaar geleden met iets wat deze Rotterdammer heel leuk vond: het verkopen van lekker en verrassend snoep. Wij zetten die traditie met ons team heel graag voort. Elke dag weer.

Ben je een echte ondernemer, creatief, enthousiast en klantgericht? Dan zien wij jouw reactie graag tegemoet!

 

Aangesloten bij De Nationale Franchisegids - logo voor op website formule

 

 

 

 

 

Maak favoriet Verwijder favoriet

Een winkel van Jamin streelt alle zintuigen

‘‘Je moet de klanten blijven uitdagen’’

Jamin is al vele decennia een begrip in het Nederlandse retaillandschap. De keten van snoepwinkels vond zijn oorsprong in de tweede helft van de 19e eeuw, en geldt sindsdien als een van Nederlands sterke merken. Toch is het Jamin niet altijd voor de wind gegaan. Rond de eeuwwisseling kleefde het stigma ‘oubollig’ aan de winkels. Bij de naam Jamin dacht je voornamelijk aan een achterhaalde formule waar ze vooral kersenbonbons en bitterkoekjes verkochten. Maar hoe anders is het nu! Jamin heeft zichzelf de laatste jaren goed ‘afgestoft’ en voert weer de boventoon in de branche van zoetwaren. Jamin is weer trendsettend in snoep en ijs. Een nieuwe focus, het assortiment, de franchisenemers en de locaties zijn daarvoor verantwoordelijk. Eén van die franchisenemers doet zijn enthousiaste verhaal.

De groei 

Anwar Baaroun (32) startte in mei 2014 met zijn Jaminvestiging in Zutphen. “Dit eerste jaar is al naar volle tevredenheid. Ik maakte een vliegende start doordat het meteen bij de opening druk was door de avondvierdaagse”, zegt hij. “De hele dag door had ik rijen klanten in de winkel, en sindsdien is het blijven lopen. Je maakt van tevoren een begroting, een prognose waarop je hoopt uit te komen. Die halen we met redelijk gemak. Ik kan wel stellen dat het tot nu toe boven verwachting gaat.”

Locatie

Baaroun was de laatste twee jaar voor hij als franchisenemer bij Jamin aan de slag ging, regiomanager van de keten Beter Horen. Daarvoor werkte hij tien jaar in de financiële dienstverlening. “Een jaar of vier geleden vatte ik het plan op om voor mezelf te beginnen, het liefst binnen een franchise”, kijkt hij terug. “Ik sprak met een aantal formules, waaronder Jamin, en die sprak me het meest aan. We wilden graag met elkaar verder, maar het duurde een tijd voor we een geschikte locatie vonden.” Die is er nu, in het fraaie historische stadshart van Zutphen, midden in een winkelstraat met een goede sfeer en uitstraling. Baaroun heeft zijn winkel in een monumentaal pand. Met 80 m2 verkoopvloeroppervlak voldoet de zaak prima aan één van de criteria van Jamin.

“We hebben nu 102 winkels”, zegt Koen Jaasma, manager Operations en Vastgoed van Jamin. “Als we een nieuwe winkel openen, kijken we eerst naar de verhouding van de huurprijs en de verwachte omzet. Dat is natuurlijk cruciaal. Het liefst zitten we met Jamin op een A-locatie, zoals hier in Zutphen. Door die strakke selectiecriteria die we aanhouden is het vaak wel dat je langer moet zoeken voor er een geschikte plek gevonden is. Mede daardoor heeft er de afgelopen 13 jaar geen Jamin in Zutphen gezeten.”

Trendy Funwinkel

Het gedrag van consumenten verandert, mede door het aantrekken van de economie. We zijn de schraalheid van de crisis beu. Jamin profileert zich steeds meer als een ‘trendy fun winkel’, waar je binnenloopt om jezelf te verwennen met iets lekkers. En het moet gezegd worden: die ‘fun’ straalt er ook vanaf. Het assortiment is een feest voor de zintuigen. Behalve de heerlijke geur is er de aanblik van zoetwaren in alle kleuren van de regenboog. Snoepgoed dat je zelf kunt scheppen, springt het meest in het oog. Behalve de bekende drop en zuurtjes kun je bij Jamin ook zelf chocolade scheppen, de zogenaamde Choc’n-mix. Geen andere zaak die dat heeft.

Koen-Jaasma-Jamin

Ook uniek is het aanbod van Amerikaans en Japans snoep, met de opvallende verpakkingen. “Dat Japans snoep, of Sugoi, is niet aan te slepen”, lacht Baaroun. “Het is anders dan wat wij Nederlanders tot nu toe kennen. Klanten zijn maar al te graag bereid om er wat meer voor te betalen. Ook omdat de kwaliteit, net als bij ‘American Candy’, heel hoog is. Wat dat betreft is Jamin echt marktleider; we voeren merken die je nergens anders tegenkomt. We willen trendsetter zijn, geen volger. We gaan in de toekomst ook  snoep uit andere landen, zoals Turkije, Engeland en Denemarken, in het assortiment opnemen.

Net als het Japanse en Amerikaanse snoepgoed, importeren we dat dan zelf. We willen blijven vernieuwen en klanten blijven uitdagen. Zo is ook het ijsaanbod bij Jamin uniek. Alle ijsproducten variërend van schepijs, slush tot Twizzl (softijs met fruit en toppings) worden in de winkels aangeboden. Hierbij houden we ook de ontwikkelingen in bijvoorbeeld Amerika goed in de gaten, zodat we snel kunnen inspelen op nieuwe trends. Daarnaast moet je als winkelier op en top klantgericht zijn. Klantvriendelijk is niet genoeg. Pik signalen op, luister naar wensen van de klanten en pas daar als het kan je assortiment op aan.”

Uitstraling

“Naast de locatie en het assortiment is ook de uitstraling van de winkel van groot belang”, vervolgt Jaasma. “De franchisenemer moet klanten weten te binden, alleen dan komen ze terug. Die klanten moeten het een feestje vinden om in de winkel te komen. Daar selecteren we onze franchisenemers op. Het enthousiasme moet er vanaf stralen.” Dat zit met Anwar Baaroun wel goed. Hij is zelfs zo enthousiast, dat hij hoopt snel een tweede winkel te openen: “We zijn al aan het oriënteren op panden in Apeldoorn. Dat vraagt wel weer om een investering, maar daar ben ik niet bang voor. Bovendien is de steun van Jamin aan de franchisenemers perfect, zeker in de aanloopfase en als je winkel net open is.

Er komt veel bij het opstarten van een winkel kijken, met name dingen die je je van tevoren in je onervarenheid niet realiseert. Maar Jamin doet bijvoorbeeld alle vooronderzoeken voor er een nieuwe zaak wordt geopend. Ze doen onderzoeken naar het verzorgingsgebied van de winkel, de locatie, noem maar op. Loopt het op niets uit, dan zijn alle gemaakte kosten voor Jamin. Als beoogd franchisenemer loop je wat dat betreft dus geen risico.”

Dat oubollige van Jamin hebben ze rigoureus achter zich gelaten, zoveel is duidelijk. Een bezoekje aan één van de winkels is overtuigend genoeg. En wees gerust; ook die vertrouwde kersenbonbons en bitterkoekjes zitten nog in het assortiment. Alleen moet je er nu wat langer naar zoeken…

Jamin, Amsterdam The Style Outlets

Jamin in Amsterdamse The Style Outlets wordt door de ondernemer vanwege persoonlijke omstandigheden ter overname aangeboden. Het gaat om een gezonde, winstgevende vestiging met flink potentieel om dit nog verder uit te breiden. Amsterdam The ...

Food
Overnameprijs

Wordt nader bekend gemaakt

Omzet

Wordt nader bekend gemaakt

Oppervlakte

92 m²

Adres

1165 MJ Halfweg, The Style Outlets, Noord-Holland

Bekijk vestiging
Bekijk vestiging

Jamin, Hoorn

Jamin in Hoorn wordt door de ondernemer vanwege persoonlijke omstandigheden ter overname aangeboden. Het gaat om een gezonde, winstgevende vestiging met flink potentieel om dit nog verder uit te breiden. De vestiging is strategisch gunstig ...

Food
Overnameprijs

Wordt nader bekend gemaakt

Omzet

Wordt nader bekend gemaakt

Oppervlakte

110 m²

Adres

Grote Noord 21, Noord-Holland

Bekijk vestiging
Bekijk vestiging

Jamin, Amsterdam Zuidoost

Jamin in Amsterdamse Poort wordt door de ondernemer vanwege persoonlijke omstandigheden ter overname aangeboden. Het gaat om een gezonde, winstgevende vestiging met flink potentieel om dit nog verder uit te breiden. De vestiging is strategisch ...

Food
Overnameprijs

Wordt nader bekend gemaakt

Omzet

Wordt nader bekend gemaakt

Oppervlakte

118 m²

Adres

Bijlmerplein 994, Noord-Holland

Bekijk vestiging
Bekijk vestiging

Jamin, Tilburg

Jamin is op zoek naar een enthousiaste ondernemer voor een bestaande vestiging in Tilburg. Jamin is al 137 jaar de zoetwaren specialist van Nederland. De consument, en met name de jongeren, weten Jamin te vinden. Internationale ...

Food
Omzet

Wordt nader bekend gemaakt

Oppervlakte

120 m²

Adres

Heyhoefpromenade 16, Tilburg, Noord-Brabant

Bekijk vestiging
Bekijk vestiging

Ontvang gratis meer informatie over Jamin

Meer informatie over franchisen bij

Jamin

Recent bekeken formules

×