Handyman

Handyman franchise formule

franchisen bij Handyman

Heb jij de energie om een succesvolle Handyman franchise ondernemer te worden?

Dan ben jij de geschikte kandidaat om een bestaande Handyman franchise winkel over te nemen. Handyman is momenteel op zoek naar kandidaten die interesse hebben om de bestaande vestigingen in Bussum, Wijchen of Beverwijk over te nemen.

Wie zijn wij?

Handyman B.V. maakt deel uit van de Elka Pieterman Group, een internationaal georiënteerde groothandel met vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Griekenland, Noorwegen, Polen, Tsjechië, Hongarije, en China.

Handyman B.V. heeft zich sinds 1974 gespecialiseerd in de verkoop van accessoires en onderdelen voor alles waar in huis een stekker aan zit. Ons brede assortiment omvat b.v. cartridges, toners, stofzuigerzakken, stofzuiger zuigmonden, filters, (led)lampen, stekkers, batterijen, accu’s, computeraccessoires, opladers, afstandsbedieningen, reinigingsmiddelen, scheerbladen,  opslagmedia en veel, heel veel onderdelen.

Binnen dit brede assortiment vind je meer dan 300 A-merken en diverse huismerken.

Als Handyman franchisenemer biedt je ook de bij jou en de markt passende diensten aan. Binnen onze formule bieden we voldoende ruimte voor  je eigen inbreng in je winkel. Hierdoor heb je zelf ook meer invloed op het uiteindelijke resultaat.

Meer dan 1 miljoen onderdelen

De Nederlandse activiteiten van Handyman franchise worden geleid vanuit ons hoofdkantoor in Breda, waar onze centrale diensten zijn gevestigd: directie, administratie, marketing, klantenservice, inkoop en logistiek. Vanuit een 5.000 m2 groot distributiecentrum vinden meer dan 1 miljoen verschillende onderdelen hun weg naar bijna 100 Handyman-winkels in Nederland en België of rechtstreeks naar onze klanten. Handyman B.V. ontzorgt haar ondernemers op veel gebieden, zoals b.v.:

  • Formule ontwikkeling,
  • Automatisch bestelsysteem,
  • Fijn-distributie,
  • Schappenplannen,
  • POS-materiaal,
  • Onderdelen/accessoires opzoek-database,
  • Adviezen winkelinrichtig en presentaties,
  • Exploitatie adviezen,

Kortom, een degelijke basis zodat je je vooral op de verkoop kan richten.

Onze missie en visie

Handyman wil consumenten op een positieve, persoonlijke en klantgerichte manier helpen om hun elektrische apparatuur optimaal te gebruiken. We willen daarbij de aankoop van accessoires en onderdelen – zowel online als offline –voor onze klanten zo goed en zo efficiënt mogelijk faciliteren. Om onze toppositie op de consumentenmarkt te consolideren en te verstevigen, willen we ons onderscheiden als een klantgerichte, maatschappelijk betrokken en eigentijdse winkelketen. Service, advies en persoonlijke aandacht staan daarom hoog in ons vaandel. Om deze menselijke waarden te waarborgen, besteden we voortdurend aandacht aan de inzet, de motivatie en de vakbekwaamheid van onze medewerkers en ondernemers.

Keuze uit offline én online

Om de voortdurend veranderende markt op elk moment optimaal te bedienen, passen we onze organisatie, ons assortiment en onze klantbenadering constant aan. Omdat productbeschikbaarheid voor de consument steeds belangrijker wordt, hebben we de ambitie om onze assortimenten en dienstverlening de komende jaren uit te breiden. Daarnaast is een belangrijk deel van ons assortiment beschikbaar via onze webshop. Om beide kanalen te versterken, voorzien wij voor de nabije toekomst een toenemende mate van interactie tussen winkels en webshop.

Aandacht voor onze mensen

Binnen onze organisatie stellen we collegialiteit centraal. We willen dat onze medewerkers en ondernemers zich kunnen ontplooien en ontwikkelen zodat ze met plezier naar hun winkel gaan én plezier in hun werk uitstralen. Daarnaast stimuleren we onze medewerkers en ondernemers om samen te werken aan verbetering van de tevredenheid van onze klanten en aan verhoging van de klantwaarde.

Zorg voor het milieu

Zorg voor het milieu zit verankerd in de aard van ons bedrijf. Immers: door het zo breed mogelijk beschikbaar stellen van accessoires en onderdelen voor vrijwel elk elektrisch huishoudelijk apparaat stellen we de consument in staat de levensduur van hun apparaten te verlengen. Dat spaart grondstoffen en energie en beperkt de afvalstroom. Daarnaast stimuleren we het hergebruik van grondstoffen door het actief inzamelen van lege cartridges/toners, kapotte lampen en lege batterijen.

Al bijna 45 jaar

Klanten profiteren bij Handyman al bijna 45 jaar van tal van voordelen. Niet voor niets hebben we al meer dan 2 miljoen tevreden klanten! Voor hen is Handyman hét adres voor onderdelen, accessoires en een meer dan uitstekende service.

Persoonlijke service, deskundig advies

Bij elke Handyman-medewerker of ondernemer  zit ‘een handje helpen’ in het bloed. Je kunt bij onze winkels dan ook rekenen op persoonlijk service en een deskundig advies. Immers: wij zijn pas tevreden als de klant dat is. Ook in onze webshop helpen we de klanten graag een handje, onder meer met praktische tips, een gebruiksvriendelijke productvinder en duidelijke productinformatie.

Interesse om een Handyman vestiging over te nemen? Neem dan gerust contact op met Rogier de Hosson via rdehosson@handyman.nl.

Handyman Franchise logoAangesloten bij De Nationale Franchisegids


Handyman franchise informatie

Activiteit:

De verkoop van accessoires en onderdelen voor elektrische huishoudelijke apparaten alsook het bieden van complementaire diensten/services.

Branche: - - -
Type samenwerking: Franchise
Startjaar: 1974
Lid NFV: Ja
Entreegeld:
Een éénmalige fee bij de start van de samenwerking die je moet betalen aan de franchisegever.
Op aanvraag
Franchisefee:
Periodieke vergoeding die je moet betalen aan de franchisegever voor de geleverde diensten/ondersteuning. Soms wordt het opgesplitst in een marketingfee, royalty of servicebijdrage.
Op aanvraag
Benodigd eigen vermogen:
Dat deel van de totale investering in je eigen Handyman dat je uit eigen geld en/of familielening moet financieren. Dit kun je dus niet lenen van de bank.
20% van totale investering
Totale investering:
De totale investering in je eigen Handyman. De totale investering kan bijv. bestaan uit je eigen vermogen en een lening van de bank.
Vanaf € 40.000
Gem. omzet per vestiging: Vanaf € 200.000
Locatie omschrijving: Bestaande vestiging ter overname
Verzorgingsgebied: Afhankelijk van locatie
Training/opleiding: Gedegen inwerkperiode minimaal 4 weken, ondersteuning door hoofdkantoor
Inkoop: Via het hoofdkantoor en aan te wijzen leveranciers, maar ook eigen inkoop mogelijk.
Contact franchisegever: Neem contact op met deze formule

franchise vestigingen van Handyman

Aantal vestigingen

2019:
59 eigen en 20 zelfstandig
2020:
58 eigen en 19 zelfstandig
2021:
56 eigen en 20 zelfstandig
Buitenland:
15

Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
Handyman