Welkoop

Welkoop franchise formule

franchisen bij Welkoop

De Welkoop franchise formule

Welkoop biedt een uitgekiend assortiment op het gebied van tuin en dier afgestemd op de seizoenen en de behoefte van de consumenten om te genieten van tuin en dier. Onze klanten kunnen altijd rekenen op uitstekende service van deskundige en behulpzame medewerkers. Vanuit een coöperatieve agrarische oorsprong is Welkoop inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle consumentenformule met 150 winkels. Welkoop Retail is het bedrijf achter de Welkoopwinkels. Het hoofdkantoor en het distributiecentrum van Welkoop Retail zijn gevestigd in Ede. Van hieruit maken ruim 100 medewerkers zich sterk om de marktpositie van 150 aangesloten vestigingen verder uit te bouwen.

De historie van Welkoop

Welkoop geniet al decennia lang een goede reputatie in Midden-, Oost- en Noord-Nederland, terwijl de winkels beneden de grote rivieren al meer dan 100 jaar een begrip zijn. De winkels zijn sterk vertegenwoordigd op het platteland. Van oudsher bedienden zij voornamelijk een agrarische klantenkring maar inmiddels zijn het hoofdzakelijk consumenten die de weg naar Welkoop weten te vinden. Niettemin koestert de formule haar agrarische roots waaraan zij haar natuurlijke autoriteit ontleent om vakkundig te adviseren over onder andere planten & zaden, tuingereedschap, functionele recreatie- en werkkleding, dierenvoeding en -verzorging.

Word franchisenemer bij Welkoop

Welkoop Retail opereert als “full-service” franchiseorganisatie. Deze service bestaat uit gecentraliseerde inkoop, opslag en distributie, marketing en reclame, centrale facturering, automatisering, projectinrichting, commerciële winkelbegeleiding, opleidingen, etc. Het kantoor en distributiecentrum in Ede is er voor de franchisenemers. Hier maken ruim honderd medewerkers zich sterk om de marktpositie van de aangesloten winkels verder uit te bouwen. Met hulp en advies voor alles wat er bij het succesvol organiseren van een winkel komt kijken: formule management, category management en marketing. En uiteraard professionele ondersteuning op het gebied van IT en HR. Zo kunnen de franchisenemers van Welkoop zich richten op waar het allemaal gebeurt: het helpen van onze klanten op de winkelvloer.

Indien u zich aangesproken voelt tot de formule, affiniteit heeft met de branche en u bent als ervaren en bestaand ondernemer geïnteresseerd in een eigen Welkoopwinkel, komen wij graag met u in contact.Aangesloten bij De Nationale Franchisegids - logo voor op website formule


Welkoop franchise informatie

Activiteit:

Aanbieden van een uitgekiend assortiment producten voor tuin en dier afgestemd op de seizoenen, professioneel en consument gericht.

Branche: -
Werkt met ondernemers sinds: 1970
Entreegeld: € 10.000
Jaarlijkse franchisefee: In overleg
Totale investering: Tussen € 400.000 - € 500.000 mede afhankelijk van grootte van de vestiging, eigen vermogen benodigd van minimaal € 75.000.
Benodigd eigen vermogen: Ten minste 25% van de totale investering
Gemiddelde omzet pv: Meer dan € 1.200.000
Type samenwerking: Hard Franchise
Lid nfv: Ja
Omschrijving training: Diverse trainingen op vele gebieden.
Hoe is de inkoop geregeld: Centraal; minimaal 90% verplicht formule
Verkoop oppervlakte: 800 - 1.200 m²
Locatie omschrijving: Buiten het centrum
Verzorgingsgebied: Groter dan 15.000 inwoners
Contact franchisegever: Neem contact op met deze formule

Aantal vestigingen

2018:
59 eigen en 94 zelfstandig
2019:
59 eigen en 89 zelfstandig
2020:
61 eigen en 88 zelfstandig

Youtube video's


skyscraper-banner-website

franchise-season-art-class

Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
Welkoop