Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd
Maak favoriet Verwijder favoriet

Franchisen bij 1. Tubz Europe

Wat doet Tubz Europe franchise?

Franchise snoepautomaten1. Tubz Europe franchise plaatst en exploiteert verkoopautomaten met diverse lekkernijen zoals snoep, chips en hartige snacks in diverse gelegenheden. Denk hierbij aan horeca-, bedrijfs- en recreatiegelegenheden. De formule is opgezet in 2013 in Engeland en heeft daar tot een groot succes geleid: een netwerk met meer dan 30.000 Tubz automaten alleen al in Engeland en Ierland. In navolging van dat succes hebben we de formule naar Nederland gebracht waar we inmiddels samen met onze franchisenemers al meer dan 1000 automaten exploiteren!

Wij zijn voortdurend bezig onze verkoopconcepten verder te ontwikkelen, innoveren en verbeteren. Zo zorgen we ervoor dat ons aanbod steeds aantrekkelijk blijft.

Het succes van onze formule…

  • Verdien cash geld vanaf dag 1
  • Bepaal zelf hoeveel en wanneer je werkt
  • Werk in je eigen regio
  • Lage investering en lage bedrijfskosten
  • Zowel fulltime als parttime mogelijkheden

Start je eigen bedrijf…..

Wilde je altijd al een eigen bedrijf beginnen, maar wist je niet waar te beginnen? Zoek niet verder! Wij bieden tal van mogelijkheden om met weinig investeringen een eigen winstgevend bedrijf op te zetten. Wil je fulltime werken of wil je een leuke bijverdienste naast je huidige job?

Als Tubz franchisenemer stippel je zelf je pad uit. Zo kun je bijvoorbeeld klein beginnen en bij succes verder uitbouwen. Of je pakt het meteen groter aan. Al onze franchise pakketten zijn all-inclusive: ze bevatten alles wat je nodig hebt om je eigen succesvolle Tubz onderneming op te zetten en vanaf dag één geld te verdienen. Een pakket bestaat uit Tubz automaten, standaarden, productstickers en een voorraad vulling die je direct vanuit de automaten kunt gaan verkopen. Voor een professionele uitstraling bieden wij u ook bestellijsten, flyers, visitekaartjes en een Tubz poloshirt.

Daarnaast bieden wij je volledige ondersteuning door middel van verkooptraining, technische training en advies over de beste manier om je locaties winstgevend te maken.

Je bepaalt zelf wat je verdient…

 

Aangesloten bij De Nationale Franchisegids

 

Maak favoriet Verwijder favoriet

Tubz speelt in op veranderende markt

‘Ouderwetse’ snoepautomaat blijft zich ontwikkelen

Het franchiseconcept van Tubz – exploiteren van automaten met snoep, nootjes, speelgoedcapsules of zelfs mondkapjes – slaat enorm aan in Nederland. De ‘ouderwetse’ automaat, met een gleuf voor een muntje, heeft een moderne variant gekregen met een QR-code. En ook het assortiment blijft zich vernieuwen. “Voor sommigen is het een bijverdienste, anderen pakken het groter aan.”
Betalen met QR-code in snoepautomaat

Natuurlijk: het is een tijdloze klassieker. Een automaat met lekkers, een gleuf voor het muntje en die draaiknop. Wie kan daar nu weerstand aan bieden? Maar zelfs zo’n klassieker kan verder ontwikkeld worden. Tubz Europe franchise zint voortdurend op vernieuwingen om het concept nog beter te kunnen toepassen, of te kunnen inspelen op een veranderende markt.

Tubz, een van oorsprong Britse formule, is sinds enkele jaren ook in Nederland actief. Het draait allemaal om de exploitatie van snoepautomaten op locaties waar veel publiek komt. Hoewel, snoep… Het aanbod van verleidelijke dingen in zo’n automaat is heel breed. Nootjes, Pringles, worst, snoep, speelgoed… “De mogelijkheden zijn enorm”, vertelt Tubz-franchisegever Ramon Baudoin.

Als franchisenemer bij Tubz plaats en beheer je een aantal ‘vending machines’. De meeste starters beginnen met een bundel van tien automaten. “Voor sommigen, zoals studenten, is dat prima, als bijverdienste. Maar we hebben ook een franchisenemer met 200 automaten.”

Ondernemende mensen

Binnen een jaar na de start waren er in Nederland twintig franchisenemers aan de slag en ook in 2020 gaat de groei gestaag verder. Regelmatig melden zich ondernemende mensen die graag als franchisenemer een aantal automaten willen exploiteren.

“We zijn op het gebied van het assortiment ook voortdurend bezig met vernieuwingen. Zo zijn de automaten ook ideaal voor het aanbieden van mondkapjes, op plaatsen waar bezoekers een mondkapje moeten hebben. Vanwege de coronamaatregelen zijn we ook online actief geworden. We gaan ook aan de slag met een nieuw fenomeen dat in Engeland al heel populair is – een home schooling pakket. Voor kinderen die niet naar school kunnen en thuis online onderwijs volgen. Het is een geschenkverpakking met beloningen die ze krijgen als ze iets af hebben of een goed cijfer hebben gehaald. Deze pakketten zijn online te bestellen.”

Ook de automaten zelf zijn verder ontwikkeld. Want het inwerpen van een munt, hoe leuk ook voor de liefhebbers van retro, is tegenwoordig niet meer de meest gangbare manier van betalen. Baudoin: “We hebben nu ook automaten die geschikt zijn voor cashless betalen. Dat gaat met een QR-code. De klant scant de code met de telefoon en kan dan online betalen. Eenvoudig en veilig. En handig voor mensen die geen contant geld bij zich hebben. Bovendien is het handig voor de ondernemer, die kan de automaat op afstand uitlezen via een online dashboard. Dan kun je dus van huis uit bepalen wanneer je de automaat moet bijvullen.”

Tubz Europe franchise is in Nederland een samenwerking aangegaan met Stichting CliniClowns. “De locatiehouder kan er voor kiezen geen commissie te ontvangen, maar schenkt dat bedrag aan het goede doel. Vooral bij grote bedrijven.”

Nieuwe kansen voor ‘vending machines’

Automaten die snoep en snacks aanbieden, op plaatsen waar veel mensen komen. Een gouden idee waar veel franchisenemers mee aan de slag gingen. De maatregelen rondom COVID hebben in het voorjaar van 2020 hun invloed gehad. Maar bieden ook weer nieuwe kansen.

“Net als voor iedereen was het een bijzondere tijd, en we hebben het wel even zwaar gehad”, kijkt franchisegever Ramon Baudoin van Tubz Nederland terug op 2020. “We zijn het jaar normaal begonnen. Over het algemeen zien we een piek in de verkopen vanaf maart.
Maar ja, halverwege maart werd de horeca van de ene dag op de andere gesloten. Een aantal franchisenemers stond klaar om te beginnen, die hebben helaas twee maanden geduld moeten uitoefenen. Eind mei zijn we weer van start gegaan en zijn er elke maand drie nieuwe franchisenemers aan de slag gegaan. Juni, juli en augustus zijn bijzonder goede maanden geweest, ook als het gaat om de omzet van onze franchisenemers.”

Flexibiliteit een voordeel

“We weten dus: na zo’n lockdown zijn we in staat om razendsnel weer verder te gaan. Die flexibiliteit blijkt een groot voordeel van onze formule”, aldus Baudoin. “Om die reden zijn we ook nog steeds actief op zoek naar nieuwe franchisenemers. Onze ondernemers zijn heel verschillende soorten mensen. Van studenten die het als bijbaan doen tot mensen die het groot aanpakken.” Een franchisenemer bij Tubz hoeft geen grote investeringen te doen, geen personeel aan te nemen, er is geen franchisefee en er zijn geen vaste kosten.

Maar hoe verschillend ze ook zijn, ze hebben allemaal één eigenschap gemeen: het zijn ondernemende types die niet houden van stilzitten. “Die weten dat er werk aan de winkel is om hun plan te laten slagen. Zulke ondernemers komen zelf met suggesties voor goede locaties en zijn voortdurend bezig met manieren om hun automaten nog beter te laten renderen.”

Het beheer van de automaten kost gemiddeld een half uur tot een uur per maand per automaat. “Bij een bundel van 10 automaten heb je dus vijf tot tien uur werk, en de verdienste is enkele honderden euro’s, afhankelijk natuurlijk van de verkoop.”

Franchisenemers bij Tubz moeten in het bezit zijn van een rijbewijs en een auto, en een plaats waar ze hun voorraad kunnen opslaan. “De meeste mensen hebben daarvoor een plaats in huis, in de kelder of op zolder.” Tubz vindt voor een franchisenemer in een, van te voren afgesproken gebied, locaties en neemt hiermee contact op. Maar een franchisenemer kan natuurlijk zelf ook geschikte locaties aandragen.

“We kunnen razendsnel weer
opstarten”

Franchisenemers bij Tubz zijn er in alle soorten en maten

Voor de franchisenemers is het concept van Tubz heel eenvoudig. Je bestelt de automaten en de inhoud bij Tubz. Meer verplichtingen zijn er niet. Van de opbrengst betaal je alleen een kleine commissie aan de beheerder van de plaats waar de automaat staat. Je kunt de zaken net zo groot of klein aanpakken als je zelf wilt.

“Voor mij is het puur een bijverdienste”, vertelt Stephan Frenken uit het Brabantse Bergeijk. “Ik heb een fulltime baan als planner, en werk dus gewoon van maandag tot en met vrijdag. Het exploiteren van die automaten kan daar mooi bij.”

Frenken liep al een tijdje na te denken over de mogelijkheden om iets te ondernemen naast zijn reguliere baan. “Dat moest dus iets zijn dat niet al te veel tijd vraagt, geen enorme investering, en waarbij je relatief snel uit de kosten komt. Toen ik las over Tubz, dacht ik: dat is precies wat ik zoek.”

Een bundel automaten

Een franchisenemer bij Tubz investeert in een ‘bundel’ verkoopautomaten en de producten die in de automaat te koop worden aangeboden. De kleinste bundel bestaat uit 10 automaten, dat is een investering van 3295 euro. Na plaatsing vergt het bijhouden ervan gemiddeld 5 tot 10 uur per maand. De franchisenemer controleert of de apparaten bijgevuld moeten worden en haalt de opbrengst uit de machine. Van die opbrengst draagt de franchisenemer 20% af aan de beheerder van de locatie.

Uit de ervaringscijfers van Tubz blijkt dat de gemiddelde franchisenemer al binnen een jaar uit de kosten is. De investering in de automaten is eenmalig, alleen het bijbestellen van het assortiment is nog een kostenpost. Er is bij Tubz geen sprake van het betalen van een franchise-fee, of een andere vorm van afdracht.

In het najaar van 2020 maakte Frenken een start als franchisenemer bij Tubz, met een bundel van tien automaten. “Hier in de directe omgeving stonden al aardig wat automaten van Tubz. Ik woon vlakbij de grens, dus in overleg zijn de meeste van mijn locaties in België, in cafés en restaurants. Daar verkoop ik dan geen snoep, maar vooral nootjes en worstjes. Ik ben de automaten gaan plaatsen, heb kennisgemaakt met de caféhouders, dat ging allemaal uitstekend. Alleen: drie dagen daarna werden er nieuwe Corona-maatregelen van kracht en gingen ook in België de cafés dicht.” Frenken moet dus nog even geduld hebben voor hij een goede inschatting kan maken van zijn omzet. “Maar ik heb er alle vertrouwen in. Hier in Bergeijk staat ook een van mijn automaten, en dat gaat prima. En geduld heb ik wel. Ik ben er van uit gegaan dat ik na ongeveer 1,5 jaar quitte wil spelen. En ik heb er alle vertrouwen in dat het ook gaat lukken.”

“Voor mij is het puur een
bijverdienste”

 

Ontvang gratis meer informatie over 1. Tubz Europe

Meer informatie over franchisen bij

1. Tubz Europe