Dunkin’

Dunkin’ franchise formule

franchisen bij Dunkin’

Dunkin´ werkt in Nederland uitsluitend met eigen vestigingen en doet dus niet aan franchise. Ondernemers kunnen geen zelfstandige vestiging openen van Dunkin´. Vandaar kan er géén franchise informatie worden aangevraagd.

Dunkin’ franchise in Nederland

Dunkin’ is van oorsprong een Amerikaanse franchiseformule. De keten werd in 1948 opgericht als ‘Open Kettle’, maar in 1950 veranderde het de naam in Dunkin’. In 1955 contracteerde Dunkin’ de eerste franchisenemer, in Worcester, Massachusetts. Sindsdien is de formule flink gegroeid. Inmiddels heeft Dunkin’ wereldwijd meer dan 12.000 vestigingen. De eerste Nederlandse vestiging opende op 23 maart 2017, in Amsterdam. Inmiddels telt de formule 44 vestigingen in Nederland.

Innovatie

De formule kenmerkt zich door de digitale innovatie. Met de Dunkin’ Mobile® App kunnen klanten direct betalen met hun virtuele Dunkin’ Card. Ook kan men het menu bekijken, dichtstbijzijnde restaurant opzoeken. En een DD Perks®-account openen voor mobiele kortingsbonnen, etc. In 2016 werd de Dunkin’ On-the-Go Ordering geïntroduceerd. Hierbij kunnen DD Perks-leden maximaal 24 uur van te voren een mobiele bestelling plaatsen. Een vestiging kiezen en de bestelling vervolgens ophalen.

Ook is er dit jaar in Nederland gestart met het openen van ‘mobile stores’. Deze rijdende pop-up winkels kunnen zich tijdelijk vestigen bij een winkelcentrum, festivals of evenementen. Dunkin’ is in 2021 een samenwerking aangegaan met Van der Valk groep. Er openen verscheidene vestigingen met een shop-in-shop concept in de hotels.

Franchisenemer worden van Dunkin’ 

Dunkin’ voorziet ruimte voor 160 vestigingen in Nederland. Ideale locaties voor een Dunkin’ vestiging zijn scholen, tankstations en ziekenhuizen. Achter de schermen wordt ook gesproken met grote retail organisaties, voor het openen van eventuele shop-in-shops.

Op dit moment wordt de productie uitgevoerd door een bakkerij in Amsterdam. Op termijn is het de bedoeling dat er meerdere bakkerijen in Nederland zorgen voor de productie.

De franchiseformule werkt in Nederland op dit moment met slechts 1 master franchisenemer voor alle vestigingen. Het is derhalve niet mogelijk om informatie aan te vragen bij deze franchiseformule.

Ondernemen in food? De in de food genoemde formules met logo zijn actief op zoek naar ondernemers/franchisenemers.

 

Klik hier om dat overzicht te bekijken en om vrijblijvend informatie aan te vragen.


Dunkin’ franchise informatie

Activiteit:

Dunkin’ is de bekende donut franchise uit Amerika. Dunkin’ zoekt momenteel géén nieuwe franchisenemers in Nederland, en werkt met slechts 1 master franchisenemer voor alle vestigingen

Branche: -
Type samenwerking: Franchise
Startjaar: 1954
Entreegeld:
Een éénmalige fee bij de start van de samenwerking die je moet betalen aan de franchisegever.
€8.000 - €15.000
Franchisefee:
Periodieke vergoeding die je moet betalen aan de franchisegever voor de geleverde diensten/ondersteuning. Soms wordt het opgesplitst in een marketingfee, royalty of servicebijdrage.
5.9% van de omzet, en 5% marketingfee.
Totale investering:
De totale investering in je eigen Dunkin’. De totale investering kan bijv. bestaan uit je eigen vermogen en een lening van de bank.
Afhankelijk van type locatie €200.000 - €500.000
Gem. omzet per vestiging: Onbekend
Gem. oppervlakte vestiging: 10 - 50 m²
Locatie omschrijving: Mogelijkheden voor vrijstaande winkel, pompstations en winkelcentra
Training/opleiding: Basistraining van 24 dagen op locatie, gevolgd door diverse online trainingen en cursussen.
Inkoop: Centraal
Aantal medewerkers: 2 - 5 fte

Delen:

Aantal vestigingen

2021:
11 zelfstandig
Buitenland:
12.200 + wereldwijd