Lion Capital wil HEMA in de etalage zetten

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Investeringsmaatschappij Lion Capital wil voor 2019 van franchiseformule HEMA af. Meerdere bronnen binnen het bedrijf lieten weten dat de eigenaar van de warenhuisketen af wil. De reden hiervoor zou een grote herfinanciering zijn. HEMA moet namelijk vanaf 2019 op zoek naar investeerders om de miljoenen financiering rond te krijgen. Dit meldde RetailNews onlangs.

Lion Capital gaat hier echter niet op wachten en gaat volgens bronnen dit jaar nog met de formule langs potentiële kopers. ‘Het komt erop neer dat ze hopen op iemand met een grote zak geld. Dan kan Lion uitstappen en is iedereen blij’, meldt een bron van HEMA aan RetailNews.

In 2015 werd nieuwe ceo, Tjeerd Jegen, en RVC-voorzitter ,Andrew Jennings, aangesteld waardoor de koers flink werd gewijzigd. Het tweetal zorgde voor de nodige veranderingen binnen het bedrijf. De winkelinrichting werd aangepakt en ook werd naar de boekhouding gekeken. De kosten moesten omlaag en de prijzen omhoog. Dit leidde uiteindelijk weer tot veel ontevreden klanten.

HEMA probeert nu zo goed mogelijk zijn best te doen om er zo aantrekkelijk mogelijk uit te zien voor de verkoop. O.a. marges en resultaten zijn omhoog gesprongen. Het is overigens niet de eerste keer dat het bedrijf van HEMA af wil. Eerder in 2010 was er bijna een overeenkomst met het moederbedrijf van Albert Heijn, Ahold. Echter ging de deal toen uiteindelijk niet meer door.

 

 

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.