Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd
Maak favoriet Verwijder favoriet

Franchisen bij Repay HRM

Repay HRM verzorgt sinds 2005 HRM-dienstverlening voor ondernemers en is inmiddels een top-10 speler op het gebied van payroll in Nederland.

Van Repay HRM hebben wij geen opdracht ontvangen om informatie-aanvragen te verwerken. Onbekend is of zij wel op zoek zijn naar ondernemers. Risico is daarom aanwezig dat u geen respons ontvangt. De hieronder extra vermelde formules zijn actief in dezelfde branche en hebben expliciet aangegeven op zoek te zijn naar ondernemers/franchisenemers. Ook bij hen kunt u vrijblijvend informatie aanvragen

Je kunt maximaal 5 formules selecteren per aanvraag
Je kunt maximaal 5 formules selecteren per aanvraag
Maak favoriet Verwijder favoriet
Hans Vlugt, Repay HRM:

Uitbesteding juridisch werkgeverschap groeit explosief

Onze franchisenemer kan zich op zijn klanten focussen

De markt voor payrolling groeit snel. De komende jaren zal tot 30 procent van de organisaties zijn juridisch werkgeverschap uitbesteden aan daarin gespecialiseerde partijen. Een top 10 speler op het gebied van payrolling is het landelijk actieve Repay HRM uit Gilze.

Repay HRM is de franchiseformule van NOAD Service Center. Staat bij payrolling het ontzorgen van ondernemers centraal, NOAD Service Center ontzorgt de franchisenemers. Elke franchisenemer krijgt de benodigde begeleiding en ondersteuning, zowel gedurende het inwerktraject als in de jaren daarna.

Positieve signalen

Zes franchisenemers telt Repay HRM nu. Het afgelopen jaar stokte de groei in aantal franchisenemers wat, met de langlopende economische crisis als belangrijkste obstakel. Mensen blijven vaker zitten waar ze zitten en banken waren minder genegen om ondernemers de benodigde lening te geven om te starten.

“Voor 2015 zijn de signalen echter positief,” stelt algemeen directeur Hans Vlugt van Repay HRM.  “Je hoort het op het nieuws, maar we zien dit ook bij de groei van de markt voor payrolling zelf. Uitzendbureaus en payrolling-aanbieders zijn een goede graadmeter voor de ontwikkeling van de economie.”

Payrolling groeit snel

De payrollmarkt heeft inmiddels een behoorlijke omvang, met een geschatte omzet van 2 miljard euro in 2012. Ruim 180.000 werknemers werkten eind 2012 op basis van payrolling. Overheid en horeca zijn de belangrijkste branches, maar het fenomeen breidt uit naar alle sectoren – zoals retail, logistiek en productie.

Vlugt verwacht dat de nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht een verdere stimulans zal zijn voor werkgevers in met name het mkb om het juridisch werkgeverschap uit te besteden. “Aangezien de werkgeversrisico’s voor bedrijven groter worden is het des te aantrekkelijker om op basis van payrolling te werken.”

Hans VlugtRuimte voor groei

Met in totaal 28 werkgebieden binnen Nederland is er nog voldoende ruimte om door te groeien. Zorgvuldige groei staat echter voorop bij de franchisegever, benadrukt Vlugt. Vlaming Manu de Busschere is sinds begin 2013 actief als franchisenemer van Repay HRM in Goes, waar hij verantwoordelijk is voor de Zeeuwse regio. In maart 2013 ging hij van start, in mei verzorgde hij de eerste salariëring.

“Voor Repay HRM ben ik al eerder ondernemer geweest. Een commerciële achtergrond is bij dit werk ook essentieel, evenals de wil om risico’s te nemen. Het grote voordeel van franchisen is dat je ondersteund wordt. Er waren diverse regio’s om in te starten. Zeeland was gezien mijn achtergrond voor mij  het meest aantrekkelijk, dus vandaar dat ik nu vanuit Goes werk.”

Waarom franchisenemers

Waarom franchisenemers inzetten wanneer er een eigen verkoopteam is? Vlugt stelt dat daar meerdere redenen voor zijn, zoals de lokale aanwezigheid van een franchisenemer. Die heeft een eigen kantoor in de regio waar hij of zij actief is. “Zo krijg je als relatie een aanspreekpunt in de buurt, wat veel organisaties als voordeel zien. Daarnaast spreekt een franchisenemer als ondernemer met een ondernemer, je kent elkaars uitdagingen beter want je hebt ze zelf ook.”

De Busschere kan dit alleen maar beamen. Een klein jaar na het begin stelt hij een grote groei te hebben doorgemaakt in het aantal relaties en omzet.“Zeeuwen hebben toch meer iets met een aanbieder die bij hen in de regio zit, in plaats van  een landelijk werkende organisatie. Lokale aanwezigheid is een duidelijk voordeel. Bovendien ben ik zelf ondernemer, ik ken de problematiek waar andere ondernemers tegenaan lopen.”


Manu-de-Busschere-219x300Merkkracht Repay HRM

De franchisenemer bevalt de combinatie van zelfstandig ondernemen maar onder de vlag van een formule prima. “Onder meer voor de back-office die mij ontzorgt in zaken waar ik zelf  geen mensen apart voor kan aannemen. De merkkracht van de naam Repay HRM, die  veel meer bekendheid heeft dan ik alleen. Maar ook de hulp op gebieden zoals marketing en verkoopondersteuning. Ik kan het bedenken, het hoofdkantoor voert het uit, zodat ik niet zelf hoef te zoeken naar bijvoorbeeld een goede drukkerij.”

Verder bevalt De Busschere de toegankelijkheid van het hoofdkantoor. “Er is weinig afstand, er wordt echt meegedacht, bijvoorbeeld als ik in de praktijk ergens tegenaan loop waar ik nog geen ervaring mee heb. We hebben een gezamenlijk doel.”

De komende jaren zal De Busschere nog flink investeren in het verder uitbouwen van een netwerk en bekendheid. “Het blijft af en toe missionariswerk, uitleggen wat payrolling is. Geregeld leveren gesprekken niet direct iets op. Maar wanneer een ondernemer na een half jaar ergens tegenaan loopt op arbeidsrechtelijk gebied en een oplossing zoekt, dan herinneren ze zich mij en zoeken ze contact. Mijn doel is uiteindelijk dat als mensen aan payrolling als alternatief denken, dat ze dan eerst aan mij denken.”

 

Over payrolling & Repay HRM

Bij payrolling geven organisaties het juridisch en administratief werkgeverschap uit handen d.w.z. alle zorgen, rompslomp en risico’s bij ziekte en ontslag. De opdrachtgever houdt zich alleen bezig met werving, selectie en de dagelijkse gang van zaken. De opdrachtgever stuurt de werknemer natuurlijk nog wel aan maar de gehele administratieve en juridische kant wordt overgenomen door de payroller.

Repay HRM wordt in juridische en praktische zin werkgever van het personeel van een organisatie door alle arbeidsrechtelijke risico’s over te nemen en daarnaast de complete personeels- en salarisadministratie. Dit is inclusief contracten, ontslagprocedures, contact met arbo-diensten, salarisbetalingen (ook bij ziekte), ziekteverzuimbegeleiding en alle overige verplichtingen van de werkgever.

 NOAD Service Center ontzorgt

NOAD Service Center is licentiehouder van de formule Repay HRM en ontzorgt franchisenemers op dezelfde manier als Repay HRM zijn relaties ontzorgt. Repay HRM is de organisatie die zich richt op payrolling voor relaties in het mkb en de kleinzakelijke markt. Dit is de merknaam waar relaties mee te maken hebben.

Er werken circa 42 mensen bij Repay HRM waarvan zo’n 20 bij NOAD Service Center. Op termijn zullen voor een goede landelijke dekking 28 franchisenemers aangesloten zijn.

Zie www.repaypayroll.nl voor meer informatie

 

Vraag informatie aan
×