ViaViela

ViaViela franchise formule

franchisen bij ViaViela

Run je eigen A-merk gastouderbureau samen met ViaViela franchise!

Gastouderbureau ViaViela, groots in kleinschalige kinderopvang

Gelukkige kinderen grootbrengen: dat is waar we als Gastouderbureau ViaViela sinds onze oprichting in 2005 voor gaan. Als expert in kleinschalige kinderopvang in huis draait alles bij ons om het ontzorgen van ouders door het faciliteren van persoonlijke en vertrouwde opvang aan kinderen van 0 tot 12 jaar oud. De manier waarop we onze gastouderopvang vormgeven is deskundig, verantwoordelijk en ondernemend. Deze eigenschappen maken ons al jarenlang een sterk merk en het grootste gastouderbureau van Nederland.

Binnen de ViaViela franchise formule zijn ongeveer 200 mensen werkzaam, verspreid over 55 vestigingen en het centrale kantoor in Brabant. Samen met onze gastouders verzorgen wij de dagelijkse opvang van zo’n 15.000 kinderen.

Franchisen bij ViaViela, wat ga je doen?

Een ViaViela franchise vestiging bestaat uit een netwerk van 50 tot 200 gastouders die samen zo’n 100 tot 800 kinderen opvangen. Als franchisenemer ben je de spil tussen al die opvangrelaties. Dagelijks heb je contact met gastouders en vraagouders. Je brengt ze bij elkaar, sluit nieuwe overeenkomsten en beantwoordt vragen. Je werft nieuwe gastouders en vraagouders en zorgt ervoor dat de gastouders kwalitatief goede opvang bieden.

Zo helpen we jou succesvol te zijn!

Succesvol ondernemen doe je samen. Je verzorgt samen met ons de bemiddeling en begeleiding van de gastouders in jouw regio. Jij vanuit jouw vestiging persoonlijk op locatie bij de gastouder, wij vanuit ons centrale kantoor. Jij ervaart vanaf dag één de voordelen van onze samenwerking

  • nl voorziet je continu van potentiële nieuwe klanten.
  • Franchisemanagers adviseren jou bij het runnen van je gastouderbureau.
  • Onze afdeling marketing ondersteunt je bij de inzet van lokale marketing- en communicatiemiddelen.
  • We zorgen voor centrale verwerking van alle incasso’s en betalingen.
  • Onze pedagoog zorgt voor het pedagogisch beleid en vertaalt de Wet kinderopvang en toetsingskaders naar producten en werkprocessen.
  • Onze klantenservice is altijd bereikbaar voor vragen van jouw gast- en vraagouders.
  • Een volledig geïntegreerde online klantenportal helpt je bij het organiseren van al je klantinformatie.
  • Standaard formats voor offertes en overeenkomsten.
  • We onderhouden landelijke contacten met branchepartijen en voeren een actieve lobby om jouw belangen onder de aandacht te brengen.
  • Je kunt deelnemen aan inspiratiesessies, workshops of landelijke dagen om kennis en ervaringen met andere franchisenemers uit te wisselen.

Voel jij je thuis bij ViaViela?

Om onze samenwerking tot een succes te maken is het belangrijk dat de woorden deskundig, verantwoordelijk en ondernemend op jouw lijf geschreven zijn. Ook beschik je over een hbo werk- en denkniveau en heb je al een aantal jaren werkervaring. Affiniteit met de kinderopvangbranche is belangrijk. Als franchisenemer woon je in (de buurt van) de regio die jij vertegenwoordigt.

Is jouw ViaViela-regio nog vrij?

ViaViela is in diverse gebieden op zoek zijn naar een nieuwe franchisenemer. In sommige gebieden neem je een goedlopende vestiging over, in andere gebieden start je zelf een ViaViela-gastouderbureau. Wil je weten welke gebieden beschikbaar zijn, kijk dan hier op de webpagina van ViaViela:

https://www.viaviela.nl/gastouderbureau/franchisenemer-worden/gebieden

Staat jouw werkgebied er niet bij, maar ben je wel enthousiast over ondernemen met ViaViela? Laat het ons weten en we kijken samen met jou naar de mogelijkheden in de (nabije) toekomst.

Aangesloten bij De Nationale FranchisegidsViaViela franchise logo


ViaViela franchise informatie

Activiteit:

Gastouderbureau ViaViela is marktleider in kleinschalige en persoonlijke kinderopvang vanuit 60 vestigingen in Nederland.

Branche: - - -
Type samenwerking: Full Franchise
Startjaar: 2005
Entreegeld:
Een éénmalige fee bij de start van de samenwerking die je moet betalen aan de franchisegever.
Geen
Franchisefee:
Periodieke vergoeding die je moet betalen aan de franchisegever voor de geleverde diensten/ondersteuning. Soms wordt het opgesplitst in een marketingfee, royalty of servicebijdrage.
Percentage van de omzet, exacte bedrag is vertrouwelijk
Benodigd eigen vermogen:
Dat deel van de totale investering in je eigen ViaViela dat je uit eigen geld en/of familielening moet financieren. Dit kun je dus niet lenen van de bank.
Ingroeimodel voor nieuwe gebieden, daarnaast kunnen er ook vestigingen worden overgenomen
Totale investering:
De totale investering in je eigen ViaViela. De totale investering kan bijv. bestaan uit je eigen vermogen en een lening van de bank.
Gemiddeld onder de €100.000
Gem. oppervlakte vestiging: Niet van toepassing.
Locatie omschrijving: Regionaal vanuit kantoor of eigen woning
Verzorgingsgebied: Nader overeen te komen exclusief gebied.
Training/opleiding: Kandidaat franchisenemers ontvangen een uitgebreide training, begeleiding en opstarttraject. Dit opstarttraject bestaat uit opleidingsdagen met workshops, e-learning en meelopen met een ervaren franchisenemer(s).
Inkoop: Niet van toepassing
Aantal medewerkers: 1-4 fte
Contact franchisegever: Neem contact op met deze formule

interview met ViaViela

ViaViela is het grootste gastouderbureau van Nederland. Sinds de oprichting in 2005 is de franchiseorganisatie gestaag gegroeid tot de huidige 55 vestigingen, die elk tussen de 50 en 200 gastouders begeleiden. Lokaal ondernemerschap, kwaliteit en continue ontwikkeling hebben ViaViela gebracht waar het bedrijf nu staat, vindt directeur eigenaar Hubèr Agterberg.

ViaViela is opgericht vanuit een duidelijke missie. “Alles is er bij ons op gericht om samen een kind gelukkig te laten opgroeien”, vertelt Agterberg. “De behoefte aan gastouderopvang kwam vanuit de oprichters van ViaViela zelf. De opvang op het kinderdagverblijf vonden zij te grootschalig en dus gingen ze op zoek naar een andere manier van opvang. Gastouders waren er dertien jaar geleden al, maar niet net zoveel als nu. De oprichters zagen dat er in deze sector nog een professionaliseringsslag te maken was. Ze kozen voor een franchisemodel: lokale ondernemers die bemiddelen tussen vraag- en gastouders. We geloven nog steeds in die lokale binding van de ondernemer en het marktgebied waarin die persoon actief is.”

Werving en overnames

Dat de aanpak van ViaViela werkt, bewijst de groei van het bureau in de afgelopen 13 jaar. De franchisenemers op de 55 vestigingen begeleiden tussen de 50 en 200 gastouders. Dat betekent dat per vestiging tussen de 100 en 800 kinderen worden opgevangen door gastouders. “We zijn inmiddels uitgegroeid tot het grootste gastouderbureau van Nederland”, vertelt Agterberg. “Ondanks dat is werving is op dit moment een belangrijk onderwerp voor ons. We zoeken momenteel nog franchisenemers op een aantal plekken in Nederland. Daarnaast zoeken we de komende jaren ook vervanging voor bestaande franchisenemers.”

ViaViela groeit niet alleen langs de autonome weg; ook overnames spelen een rol. “Er zijn elk jaar wel gastouderbureaus die zich bij ons aan willen sluiten”, vertelt Agterberg. “We voegen op deze manier zo’n 4 à 5 bureaus per jaar toe aan onze organisatie.”

Uitstekende begeleiding

De gastouders die bij ViaViela zijn aangesloten, bieden zo’n 1 miljoen opvanguren per maand. Dit vergt uitstekende begeleiding op bijvoorbeeld IT-gebied, waarvoor de dertig medewerkers op het hoofdkantoor van ViaViela elke dag zorgen. “ViaViela ondersteunt de ondernemers onder andere op het gebied van Verkoop, Marketing, Educatie en Pedagogiek, Leadgeneratie en de wet- en regelgeving”, vertelt Agterberg. Daarnaast regelen wij via een afzonderlijke stichting alle geldstromen die tussen ouders en gastouders plaatsvinden.

Spin in het web van opvangbehoefte

ViaViela is een gastouderbureau dat bemiddelt tussen vraagouders en gastouders. Ook begeleidt ViaViela de gastouders in continue professionalisering. “Gastouders bestaan al zo’n 25 jaar in Nederland”, vertelt Agterberg. “De laatste jaren zijn gastouders nog meer in opkomst, omdat er steeds vaker wordt gekozen voor kleinschalige en persoonlijke opvang bij iemand thuis. Het is ook mogelijk om een gastouder bij de vraagouder thuis te laten komen om daar de kinderen op te vangen. ViaViela bemiddelt dan tussen vraag en aanbod. We zijn geen uitzendbureau omdat onze bemiddeling niet eenmalig is; we hebben de wettelijke taak om gastouders blijvend te begeleiden. ViaViela zorgt ervoor dat de pedagogische, educatieve en kwaliteitsaspecten van de gastouder op orde zijn, blijven en verbeteren waar nodig. Wij hebben altijd een langjarige relatie met zowel de gastouder als de vraagouder. Je kunt ons de spin in het web van de opvangbehoefte noemen.”


Aantal vestigingen

2019:
7 eigen en 52 zelfstandig
2020:
7 eigen en 55 zelfstandig
2021:
7 eigen en 55 zelfstandig

Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
ViaViela