Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Jumbo franchisers staan achter conditiestelsel

Uit de Algemene Ledenvergadering van franchiseformule Jumbo is gebleken dat een groot deel van de franchisers akkoord geeft op het nieuwe vijfjarige franchise conditiestelsel. In dit nieuwe stelsel zijn alle financiële afspraken tussen de supermarktketen en haar ondernemers vastgelegd.

Door middel van dit nieuwe conditiestelsel maakt Jumbo optimaal gebruik van de collectieve kracht en houdt de formule daarnaast rekening met marktgebieden en diversiteit in winkels. CFO Ton van Veen laat weten: Ondernemerschap zit bij Jumbo, als grootste franchiseformule binnen de Nederlandse foodretailmarkt, diep verankerd in het DNA. Onze groeiambities zijn fors en we realiseren ons goed dat we daarbij de ondernemingszin van al onze franchisenemers hard nodig hebben. Alleen samen kunnen we onze ambities waarmaken. We zijn er dan ook trots op dat we dit resultaat samen met onze franchisenemers hebben kunnen bereiken.”

De Ondernemersvereniging Jumbo (OVJ) ziet het nieuwe stelsel als een belangrijke basis voor verdere groei. “In het nieuwe conditiestelsel ligt extra nadruk op rendementsontwikkeling, kostenbeheersing en omzetmaximalisatie. Dat zijn belangrijke zaken om gestalte te kunnen geven aan onze gezamenlijke visie, namelijk ‘samen ondernemen, samen winnen’,” aldus voorzitter Carl van Dam van de OVJ.

Het nieuwe vijfjarige franchise conditiestelsel is deels samengesteld op bestaande afspraken, maar daar zijn een aantal nieuwe onderdelen aan toegevoegd. Deze onderdelen spelen voornamelijk in op huidige marktontwikkelingen.