Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Hoe kan jij je door ontwikkelen in een management functie?

19 oktober 2022
Zo ontwikkel jij je door tot een functie in het management

Is het je ambitie om door te groeien tot een functie in het management van een organisatie, of ben je voornemens om op termijn zelf een franchisenemer te worden? Er zijn verschillende wegen die je kunt bewandelen om te slagen in het bereiken van een dergelijk doel. Denk bijvoorbeeld na over het volgen van post hbo opleidingen, welke door verschillende instituten in Nederland worden aangeboden. Bij deze opleidingen heb je doorgaans de keuze tussen een programma in de avond en overdag. Het maakt het mogelijk de opleiding naast je bestaande werk te volgen. 

Tip: het volgen van post hbo opleidingen is niet alleen interessant wanneer je een functie binnen het management van organisaties wilt bemachtigen. Je kunt hier ook voor kiezen, wanneer je jouw kennis over specifieke onderwerpen wilt vergroten. Denk aan een opleiding op het gebied van marketing- en salesmanagement, of bijvoorbeeld op het gebied van bedrijfskundig procesmanagement. Je verbetert hierbij skills die ook in andere functies van pas komen.

Management opleiding post hbo volgen naast je werk 

Mocht je specifiek een opleiding zoeken om je vaardigheden in het managen van mensen en organisaties te verbeteren, dan kan de management opleiding post hbo interessant zijn. Je kunt aan deze opleiding deelnemen wanneer je in het verleden een hbo opleiding hebt afgerond, of momenteel werkt op hbo niveau. Deze post hbo studie duurt een jaar en gaat onder meer in op het strategisch management van organisaties, de wijze waarop je organisaties verandert en bijvoorbeeld de wijze waarop je mensen kunt inspireren. Het zijn vaardigheden die je helpen de organisatie te laten groeien. 

Zie kansen en breid je netwerk verder uit 

Een van de voordelen van het op locatie volgen van een post hbo opleiding is het feit, dat dit helpt je professionele netwerk verder uit te breiden. Met het uitbreiden van je netwerk zullen zich op termijn nieuwe kansen voordoen. Denk aan ondernemers die je leert kennen tijdens de studie, welke op termijn op zoek gaan naar franchisenemers. Ze kennen jou al, evenals je vaardigheden! Dit werkt in je voordeel, wanneer je op een dergelijke kans in zou gaan. Daarnaast kunnen anderen je aanraden bij mensen binnen hun netwerk, wanneer ze horen dat er gezocht wordt naar een manager. Een netwerk uitbreiden doe je niet alleen tijdens een post hbo opleiding, maar bijvoorbeeld ook tijdens speciale netwerkevenementen of beurzen voor bedrijven. 

×