Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Slimme keuzes: waarom franchises kiezen voor elektrische machines

27 juni 2024

 

Duurzaamheid is vandaag de dag geen optie meer, het is een must. Zeker voor bedrijven, wordt de regelgeving zo sterk aangescherpt dat het je duur kan komen te staan als duurzaamheid geen prioriteit is in je bedrijf. Of dat eerlijk is of niet, dat laten we even terzijde. Maar niet meegaan met duurzaamheid is vandaag de dag niet alleen niet slim, maar gewoon schadelijk voor de toekomst van je bedrijf. Zeker franchises hebben te maken met strenge regels en dat is ook juist de reden dat zoveel franchises ervoor kiezen om elektrische machines te gebruiken. Wat elektrische machines zo bijzonder maakt? Dat lees je hier! Wie weet schrob jij de vloeren in de toekomst met een elektrische veegmachine!

Waarom kiezen voor elektrische machines?

De bouwsector is niet per se heel erg duurzaam, zeker wat betreft de machines die gebruikt worden. In veel gevallen wordt er toch nog gekozen voor machines die op diesel draaien en het is geen geheim dat diesel ontzettend schadelijk is voor het milieu. Elektrische machines zijn dus het perfecte (en duurzame) alternatief voor diesel machines. Zo kun je toch nog gebruikmaken van de allerbeste machines op de markt, maar dan zonder het milieu te vervuilen. En daarbij zijn elektrische machines vaak ook nog veel fijner, beter en zuiniger.

Kosten

Laat je niet foppen door de aanschafkosten van een elektrische machine! Dat is misschien meer dan een diesel variant, maar qua onderhoud zijn elektrische machines vaak een stuk goedkoper. Ook dit moet je meerekenen als je een afweging gaat maken. Daarbij zullen de diesel prijzen alleen maar blijven stijgen. Fossiele brandstoffen raken op en als het aanbod minder wordt, dan zal de prijs flink stijgen. Dit maakt diesel machines in de toekomst wellicht sowieso veel minder interessant.

Efficiëntie

Elektrische machines gebruiken vaak minder energie, waardoor ze ook nog eens goedkoper zijn dan diesel machines. Werk je in een woonwijk en moet je rekening houden met omwonenden? Dan zijn elektrische machines de perfecte oplossing! Deze zijn namelijk een stuk stiller dan diesel machines.

De toekomst is elektrisch

Er is al wetgeving op het gebied van elektrische auto’s. Overal probeert de overheid het gebruik van fossiele brandstoffen te reguleren en over te stappen op duurzame alternatieven. Het verhogen van de prijzen is een van de manieren waarop ze dit doen. Wil jij alvast klaar zijn voor de toekomst en een streepje voor hebben op de concurrentie? Stap dan over op elektrische heftrucks.

×