Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Waarom is een VPN essentieel als je in de financiële sector werkt?

12 december 2022

Alle banen zijn belangrijk, maar in de financiële sector werk je vaak met informatie die heel persoonlijk en gevoelig is. Het is je eerste prioriteit om ervoor te zorgen dat je eigen gegevens, maar ook die van je klanten, altijd zo veilig mogelijk verwerkt worden. Een VPN kan daarbij een goede oplossing zijn, omdat je minder gevoelig bent voor hackers. Hier lees je waarom een VPN essentieel is als je in de financiële sector werkt.

1. Beschermen van gevoelige informatie

Als je een onbeveiligde verbinding gebruikt, kunnen hackers en anderen met slechte bedoelingen gemakkelijk toegang krijgen tot je informatie. Betaalgegevens van het bedrijf, maar ook van klanten, kunnen zo op straat komen te liggen. Met een VPN app worden alle gegevens die je verzendt of invult versleuteld, waardoor ze onleesbaar worden voor buitenstaanders. Dit extra stukje veiligheid moet binnen de financiële sector eigenlijk een standaardgebruik zijn.

2. Vanaf een andere locatie toegang krijgen tot het bedrijfsnetwerk

Voor de dagen dat je niet op kantoor werkt, kun je via een VPN toch toegang krijgen tot de gegevens die normaal gezien alleen op het kantoor beschikbaar zijn. Bij veel bedrijven is dit al lang gebruikelijk, omdat internetcriminelen hierdoor worden geweerd. Tegenwoordig hebben een aantal aanbieders ook een VPN app, waardoor je ook altijd met je telefoon een veilige verbinding met het kantoor kunt maken.

3. Meer anoniem surfen

Met een VPN worden niet alleen je gegevens beveiligd, maar ook je locatie verborgen. Iedereen die probeert om je te tracken, zal uitkomen bij het IP-adres van de server waar je mee verbonden bent. Vooral voor thuiswerken is dit erg handig, want je privélocatie blijft zo ook echt privé. Werk en privé blijven gescheiden en niemand hoeft te weten dat je thuis in je pyjama achter de computer zit en niet in je pak op kantoor bent.

4. Gemakkelijker samenwerken

In de financiële sector wordt er veel gewerkt binnen teams, waarbij bijvoorbeeld gedeelde documenten door meerdere mensen worden bewerkt. Met behulp van een VPN kun je precies bepalen wie er wel en geen toegang krijgt, zodat alle informatie in de documenten ook echt binnen het bedrijf blijft. Dit maakt werken een stuk gemakkelijker en ook efficiënter.

5. Werken vanaf een andere locatie

In de financiële sector ben je natuurlijk lang niet altijd op kantoor, maar ook wel eens op locatie bij klanten. Daar mag je altijd gebruik maken van het internet, maar je weet nooit helemaal zeker of dit veilig is. Ook als je onderweg bijvoorbeeld internet in de trein of in een koffietentje gebruikt, is het belangrijk dat je jezelf beschermt door een VPN te gebruiken.

Waarom een VPN in de financiële sector essentieel is

Eigenlijk kun je het tegenover jezelf en je klanten niet maken om in de financiële sector geen VPN te gebruiken. Als je het niet doet, zijn gevoelige gegevens niet goed beschermd tegen hackers en anderen met slechte bedoelingen. Vooral met financiële informatie is dit extra vervelend. Tegenwoordig heb je al een uitstekende VPN voor nog geen paar euro per maand, dus voor de kosten hoef je het in ieder geval niet te laten.

×