Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Zakelijke outfit voor mannen samenstellen: 3 tips

11 december 2023

Waar het vroeger vanzelfsprekend was om in pak of pantalon naar het werk te gaan, is dat tegenwoordig wel anders. Steeds meer bedrijven accepteren ook andere soort nette kleding en gaan voor een wat meer casual uitstraling. Dit hangt natuurlijk wel af van welke functie je hebt en voor welk bedrijf je werkt. Dit zorgt echter ook voor de nodige strubbelingen. Want waar het voorheen duidelijk was wat je moest dragen, is er nu juist meer ruimte voor eigen creativiteit. Dit maakt het een stuk lastiger om te bedenken wat je aan moet doen. Want hoe creëer je een stijlvolle, casual en toch zakelijke uitstraling? Eentje die ook nog eens veel comfort biedt? In dit artikel geven we drie tips om je op weg te helpen.

Bezoek een kwaliteitswinkel

Het is vooral belangrijk om een zakelijke uitstraling te creëren. Daarom wordt aanbevolen om enkel bij kwaliteitswinkels te shoppen. Kwalitatieve materialen gaan niet alleen langer mee, maar zien er ook veel beter uit. Zie je het nou niet zitten om de drukke winkelstraten te bezoeken? Dan zijn er ook online verschillende kwaliteitswinkels voor heren te vinden. Een goed voorbeeld is Schulte Herenmode. Hier vind je werkelijk alles om jouw garderobe compleet te maken. Je kunt er terecht voor zowel casual als zakelijke looks.

Nog een groot voordeel van kwaliteitswinkels is dat je hier makkelijker om advies kunt vragen. Het personeel is getraind om je te helpen bij het maken van de juiste kledingkeuzes. Zo weet je zeker dat je de perfecte outfit kunt samenstellen.

Houd rekening met de bedrijfscultuur

Geen enkel bedrijf is hetzelfde. Dat geldt ook voor de kledingeisen. Daarom is het belangrijk om voordat je een functie aanneemt, eerst bespreekt wat deze eisen zijn. Kijk ook eens in het rond op kantoor. Wat dragen de meeste mannen? Wat is hun functie? Houd rekening met de bedrijfscultuur als je jouw outfit samenstelt. Weet je het niet? Wees dan niet bang om dit na te vragen. Je kunt beter opvallen met een te zakelijke look dan dat je dit doet met een onverzorgde outfit.

Business casual

Business casual is tegenwoordig een ware trend. Zowel op kantoor als daarbuiten. Het is een manier om zowel zakelijke als alledaagse kleding met elkaar te combineren. Het is hierbij wel belangrijk dat het ook geschikt is voor kantoor. Sommige mannen vinden het best lastig om de juiste balans tussen deze twee te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een nette pantalon gecombineerd met poloshirts. Je kunt hier eventueel ook nog een trui overheen dragen voor een net wat stijlvollere uitstraling.

Denk ook aan het gebruik van de juiste schoenen. Deze kunnen je outfit maken of breken. Wil je voor een echte zakelijke uitstraling gaan? Kies dan voor nette zakelijke schoenen. Wil je het toch wat meer casual houden? Zorg dan voor meer contrast en combineer je outfit met bijvoorbeeld witte effen sneakers. Bekijk wel van tevoren of het dragen van sneakers toegestaan is bij het bedrijf waar je werkt.

×