Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Interessante sectoren om een franchise in te beginnen

29 augustus 2024

Heb je weleens nagedacht over het beginnen van een franchise? Deze interessante bedrijfsvorm is reuze populair! Dit komt onder andere doordat het vrij lucratief is. Maar in welke sectoren is het slim en interessant om een franchise in te beginnen? In deze blog zetten we de beste opties voor je op een rijtje.

Webwinkels

De eerste sector waarin een franchise begint zeker geen slecht idee is, zijn webshops. Op het eerste gezicht lijkt het alsof er geen franchises zijn voor webshops. Echter kun je webshops hebben die per plaats verschillende producten aanbieden. Dit geldt met name als je verschillende leveranciers hebt. Iemand met interesse in een nieuwe plaats kan dan een aanvraag doen om deel te worden van je franchise. Zorg er wel voor dat het met de shopware hosting goed zit zodat klanten optimaal van elke site van je franchise kunnen genieten.

Restaurants

Ten tweede zijn restaurants een interessante sector voor een franchise. Het mooie van deze sector is dat je kunt kiezen uit een breed scala aan concepten, van fastfood tot fine dining en alles daartussenin. Bovendien krijg je de kans om deel uit te maken van een groter merk met een bewezen formule, wat het businessmodel een stuk minder risicovol maakt.

Tankstations

Een franchise in de tankstation sector kan een uitstekende keuze zijn, vooral gezien de onmiskenbare behoefte aan brandstof en andere essentiële producten. Hierbij is het ook een goede plek om allerlei upsells te maken. Denk dan met name aan voedsel dat perfect is om in de auto mee te nemen of dranken met cafeïne. Je kunt zelfs een restaurantje aan je tankstation toevoegen om zo wat meer klanten binnen te harken.

Supermarkten

Tevens is het een interessant idee om een franchise te beginnen in de wereld van supermarkten. De reden hierachter? Het is al overduidelijk een succes gebleken! Er zijn talloze franchises in supermarkten te vinden in Nederland, waardoor het bewijs voor succes al duidelijk is. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat deze sector wellicht al wat verzadigd is geraakt. Hierdoor moet je iets unieks hebben bij elke supermarkt in je franchise.

Sportscholen

Als je overweegt om een sportschool franchise te starten, dan maak je een geweldige keuze. Sportscholen zijn niet alleen plekken voor fysieke training, maar vormen ook een gemeenschap van mensen die samen hun fitness doelen nastreven. Het creëren van een energieke en ondersteunende sfeer kan ervoor zorgen dat leden lang blijven hangen. Denk aan het aanbieden van een breed scala aan activiteiten, zoals groepslessen, personal training en wellness programma’s. Geef je sportschool een unieke eigenschap zodat het een interessante keuze is vergeleken met de concurrentie. Denk dan bijvoorbeeld aan het verlagen van de prijs als men een minimaal aantal keer per maand sport.

×