Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

DE STEENMASTERS: De vergelijkende cijfers 2022/2023

De trotse Steenmasters kijken terug op duidelijk verbeterde cijfers! Het boekjaar wordt gekenmerkt door de sterke prestaties van alle partners en de medewerkers op het hoofdkantoor van het systeem.

Maar wat zijn de belangrijkste cijfers voor de Steenmasters franchiseformule? De belangrijkste cijfers voor ons zijn in de eerste plaats de omzet van opdrachten. Met andere woorden, de verkopen die als opdrachtbevestigingen in de boeken van de partners en het proefbedrijf dwarrelen. Ze zijn een vroege indicator van wat er zal volgen. De “gefactureerde” verkopen, met andere woorden de verkopen die al gefactureerd zijn aan klanten, zijn de gegevens die pas later volgen.

We berekenen het gedefinieerde succes van de individuele partners in “omzet per machine”. Sommige partners hebben meerdere machines (d.w.z. hulpvoertuigen) in gebruik. Dit is soms in andere gebieden, maar soms ook binnen een gebied. De omzet per machine toont dus het gebruik van de hulpverleningsvoertuigen.

De omzet per franchisepartner is echter interessant. Hoe presteren de individuele partners ten opzichte van het voorgaande jaar en hoe ontwikkelt de franchisegroep zich in zijn geheel?

De omzet voor het boekjaar 2023 is gelukkig aanzienlijk gestegen. Daaronder valt niet alleen onze eerste vestiging in Nederland maar ook alle vestigingen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland waar de franchisefolmule onder de naam “Die Steinpfleger” inmiddels marktleider is. Er dus is rekening gehouden met alle verkopen en vestigingen en met de machines die in gebruik zijn. De resultaten zijn per het einde van het 3e kwartaal van 2023 vergeleken met 2022. Door het zeer zachte weer in 2023 en een hogere vraag dan in het voorgaande jaar verwachten we een verdere stijging voor de jaarrekening per het einde van het 4e kwartaal. Maar omdat het hoogseizoen eind oktober voorbij is, zijn de eerste drie kwartalen de meest interessante cijfers voor partners.

De volgende groei werd vermeld:

Omzet per franchisepartner: +28,1
Omzet per voertuig: +19,8%.

Er werd dus een groei met dubbele cijfers gegenereerd in beide kerncategorieën. “We hadden zo’n sterke groei niet verwacht en zijn natuurlijk erg blij…” vertelt Lisa Ziegler, die verantwoordelijk is voor controlling in de onderneming. In totaal kan de S&D Franchise Group aan het einde van het jaar een effectieve – ook is het een kleine – stijging van ongeveer 2% verwachten ten opzichte van het voorgaande jaar. “Naast de aanzienlijke groei van onze Steenmasters-partners waren er ook groei-effecten in onze andere franchiseformules, die samen bijdroegen aan de jaarlijkse stijging. De totale omzet groeit vergeleken met 2022, dat is zeker”.

De Steenmasters groep is dus goed gepositioneerd voor het komende boekjaar. De winterrevisie staat voor de deur. Daarna volgen aanzienlijke investeringen in het systeemcentrum en in de groei van de partners. Ondersteuningsprogramma’s voor de partners zorgen ervoor dat hun eigen groei gemakkelijker en zekerder wordt. De franchisegever werkt mee met campagnes, subsidies en diensten om werknemers te werven en een gezonde groei te garanderen. Daarnaast zijn er momenteel 10 nieuwe locaties gepland voor het begin van het boekjaar 2024. Waaronder 2 in Nederland.

We willen alle partners bedanken voor dit sterke en vertrouwensvolle seizoen. “Deze partnergroep is een eenheid geworden met de franchisegever, dat kun je merken. Het is heel leuk om samen te werken aan het succes van het merk en dezelfde richting op te gaan!” zegt Rico Ritter, oprichter van de formule, die de samenwerking tussen de partners en het hoofdkantoor van het systeem prijst.

Het was zeker een speciaal seizoen. Het laatste hoogtepunt van het jaar wordt een fantastische AIDA-reis in december met onze franchisepartners, hun medewerkers en alle medewerkers van het hoofdkantoor. We zullen reizen vanaf 6 airports in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland… Waarheen? Dat blijft nog even geheim.

Ontvang gratis meer informatie over DE STEENMASTERS

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

DE STEENMASTERS

×