Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Hoe het uitbesteden van uw debiteurenbeheer u tijd en geld kan besparen

14 december 2022

Tegenwoordig is het voor bedrijven belangrijker dan ooit om de efficiëntie en winstgevendheid te maximaliseren. Het uitbesteden van uw debiteurenbeheer is een manier om ervoor te zorgen dat uw bedrijf het maximale uit zijn middelen haalt. Door deze taak uit te besteden, kunt u waardevolle tijd en geld vrijmaken die u aan andere aspecten van uw bedrijf kunt besteden. De uitbesteding van het debiteurenbeheer kan u helpen uw processen te stroomlijnen en uw cashflow te verbeteren, terwijl u ook de beschikking krijgt over een ervaren team om deze taak uit te voeren. Met deze dienst kunt u erop vertrouwen dat uw debiteuren goed en efficiënt worden beheerd, zodat u meer tijd overhoudt voor andere aspecten van uw bedrijf.

Wat is debiteurenbeheer?

Debiteurenbeheer verwijst naar het proces van het beheren van uw vorderingen. Dit omvat alles van het accepteren van de betaling van klanten tot het verzenden van de juiste betaling aan uw leveranciers. Het uitbesteden van je debiteurenbeheer kan u helpen de hoeveelheid tijd en geld te verminderen die anders aan deze activiteiten zou worden besteed. Door deze functie uit te besteden kunt u uw bedrijfsprocessen stroomlijnen, betalingsproblemen verminderen en uw cashflow verbeteren.

Voordelen van het uitbesteden van het debiteurenbeheer
  • Wanneer u uw debiteurenbeheer uitbesteedt, maakt u waardevolle middelen vrij en kunt u zich op andere aspecten van uw bedrijf concentreren. Hier volgen enkele voordelen van het uitbesteden van uw debiteurenbeheer. – Lagere incassokosten – Als een betaling achterstallig wordt, kunt u proberen het geld zelf te innen. Als u echter een incassobureau een achterstallige rekening stuurt, kunnen zij u maar liefst 40% van het verschuldigde bedrag in rekening brengen. – 
  • Verbeterde cashflow – Wanneer u uw debiteurenbeheer uitbesteedt, gaan de betalingen rechtstreeks naar uw bedrijf. Dit betekent dat u het geld onmiddellijk kunt gebruiken in plaats van te wachten tot het geld vrijkomt. – Minder inningsinspanningen – Door uw debiteurenbeheer uit te besteden, beschikt u over een ervaren team dat dit proces afhandelt. Dit team kan brieven naar klanten sturen, betalingsplannen aanbieden en andere acties ondernemen om de hoeveelheid geld die van elke rekening wordt geïnd te maximaliseren. – 
  • Betere klantenservice – Wanneer u uw debiteurenbeheer uitbesteedt, beschikt u over een team dat klanten kan helpen met vragen of problemen met hun betalingen. Dit verbetert de klantervaring en kan u helpen klanten te behouden.
Stappen om debiteurenbeheer uit te besteden

Voordat u kunt beginnen met het uitbesteden van uw debiteurenbeheer, moet u eerst de mate van betrokkenheid bepalen die u bij het proces wilt hebben. Hoewel u het geld niet zult innen of direct met klanten te maken zult hebben, wilt u misschien wel toezicht houden op het proces om er zeker van te zijn dat het correct wordt uitgevoerd. Hier zijn de stappen om uw debiteurenadministratie uit te besteden.

  • Bepaal uw behoeften – Voordat u op zoek kunt gaan naar een bedrijf voor debiteurenbeheer, moet u eerst uw behoeften bepalen. Neem de tijd om uw huidige proces te evalueren en eventuele verbeterpunten te noteren. 
  • Identificeer potentiële kandidaten – Zodra u weet wat uw behoeften zijn, kunt u op zoek gaan naar potentiële kandidaten om uw debiteurenbeheer over te nemen. Wordt het Payt of toch een andere provider? Leg ze zeker even naast elkaar!
  • Onderzoek bedrijven – U kunt een lijst met potentiële kandidaten vinden door op internet te zoeken of vrienden en collega’s om aanbevelingen te vragen. Zodra u een lijst met potentiële kandidaten hebt, is het tijd om onderzoek te doen. 
  • Evalueer kandidaten 
  • Bekijk de website, beoordelingen en sociale media van elke kandidaat om een gevoel te krijgen voor het bedrijf. Dit zal u helpen bepalen welke bedrijven het beste bij uw bedrijf passen. 
×