Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Kwalitaria Prinsenland viert 5-jarig jubileum

ROTTERDAM – Hij is elke dag in zijn cafetaria te vinden en springt geregeld zelf op de bezorgfiets. Gianmarco Tutone (29) geniet nog altijd volop van het ondernemerschap en het contact met zijn gasten. Deze maand viert de ondernemer het 5-jarig jubileum van zijn Kwalitaria Prinsenland in Rotterdam. “Geen dag is hetzelfde, dat houdt het leuk”.

De vijf jaar zijn voor Gianmarco voorbijgevlogen: “Het lijkt als de dag van gisteren dat we de deuren openden in Winkelcentrum Prinsenland. En wat een jaren zijn het geweest. We begonnen met een drukke, soms hectische openingsperiode en kregen later te maken met de coronamaatregelen. Des te bijzonder is het dat wij vanaf het begin eigenlijk al een vaste klantenkring hebben opgebouwd. Daar zijn wij dan ook enorm dankbaar voor.”

Teambelang voorop

Het team heeft absoluut niet stilgezeten in de afgelopen 5 jaar. “We hebben het assortiment uitgebreid met onder andere schepijs en diverse wraps en we lanceren nog steeds vier keer per jaar nieuwe seizoensspecialiteiten, zoals nu een Pizza burger, friet special met krokante garnalen en Kipster jalapeño kroket. We zijn ook regelmatig aanwezig tijdens evenementen in de buurt waar we bitterballen of ijsjes uitdelen. En het is fijn dat we inmiddels een vast team hebben opgebouwd; twee medewerkers werken er zelfs al vanaf het begin.”

Het team is belangrijk voor Gianmarco: “We doen dit echt samen. Daarom is het belangrijk dat iedereen achter de producten staat en zich inzet voor de gastvrijheid.” Dat dat wel goed zit, blijkt uit het keurmerk dat Kwalitaria Prinsenland bezit voor de hygiëne en voedselveiligheid. “We hebben drie keer op rij een score van 100% behaald waar we uiteraard ontzettend trots op zijn.” Ook met het aanbieden van een opleiding motiveert de ondernemer zijn team. “We hebben nu vijf medewerkers die bij ons een SVO-opleiding volgen en zo van allround medewerker kunnen doorgroeien naar manager.”

Het kan gek lopen

Zelf is de ondernemer elke dag te vinden in zijn zaak in Rotterdam of in zijn tweede Kwalitaria vestiging die hij in 2021 heeft geopend in Capelle aan den IJssel. Zelfs voor een ritje op de bezorgfiets of in de bezorgauto draait hij zijn hand niet om. “Dat levert vaak leuke reacties op van klanten. Mijn medewerkers verklaren mij soms voor gek, maar voor mij is een klant een klant, of diegene nu in ons restaurant komt eten of online bestelt.”

En dat terwijl horecaondernemer worden eigenlijk helemaal niet de eerste keuze was voor Gianmarco. “Ik heb een engineer-opleiding gevolgd. Een dag na het behalen van mijn diploma zei ik dat iets anders ging doen. Na een online test ontdekte ik dat de horecabranche bij mij past en het complete plaatje vond ik vervolgens bij Kwalitaria. Tja, het kan gek lopen.” Hij is nog steeds blij met de keuze om zich bij de Kwalitaria formule aan te sluiten. “Kijk, ze gaan je winkel niet runnen, dat moet je nog steeds zelf doen. Maar achter de schermen moet ook heel veel geregeld worden en op dat gebied nemen ze je een hoop werk uit handen. Dat is fijn, zeker als je net zoals ik niet achter in een kantoortje zit, maar dagelijks op de werkvloer te vinden bent.”

Smaakvolle jubileumacties

Hoe kijkt Gianmarco naar de komende vijf jaar? “We hopen nog heel lang de lekkerste gerechten te mogen verzorgen, of dat nu in ons restaurant is of bezorgd bij de mensen thuis. Maar eerst gaan we stilstaan bij het jubileum en dit hoogtepunt vieren met diverse jubileumacties. We hebben diverse kortingsacties op onze burgers, snacks en maaltijden en we delen op 20 mei gratis friet uit tijdens ons friet-uurtje.”

Al met al kijkt de ondernemer terug op vijf smaakvolle jaren: “Geen dag is hetzelfde geweest, daardoor blijft het leuk. Niemand zei dat het makkelijk was en dat was het soms ook echt niet, maar als je ergens voor gaat, en dat voor 1000 procent doet, dan kan iets lukken. Dat is wel gebleken.”

Ontvang gratis meer informatie over Kwalitaria

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Kwalitaria

×