Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Kwalitaria’s pop-up store Vegataria sluit de deuren

Vegataria, de eerste volledig vegetarische cafetaria van Kwalitaria, sluit per 1 december de deuren. Sinds afgelopen zomer was de pop-up store, die stond voor de kwaliteit van Kwalitaria maar dan 100% vegetarisch, geopend in Groningen. De ‘vega snack stek’, zoals Vegataria zichzelf presenteerde, werd positief ontvangen: “We hebben veel leuke reacties mogen ontvangen.”

Met de groeiende vraag naar vegetarische gerechten was het voor Kwalitaria een logische stap om een volledig vegetarische pop-up store te open. “Duurzaamheid is voor ons al jaren een belangrijk thema”, vertelt Joep Leemans, algemeen directeur bij Kwalitaria. “Het doel van Vegataria was om er belangrijke en nuttige lessen uit te halen, die we formulebreed kunnen inzetten. Dat is zeker gelukt; we hebben veel klantdata verzameld die we kunnen gebruiken voor het verder verduurzamen van de Kwalitaria formule.”

De reacties op de Groningse pop-up store, met op het menu onder andere vega snacks, burgers, broodjes en salades, waren louter positief. “We hebben veel leuke feedback ontvangen van gasten”, aldus Leemans. “En ook de positieve reviews laten zien dat Vegataria in de smaak is gevallen. We zaten natuurlijk ook echt op een toplocatie aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat, tussen de studenten.”

Leemans benadrukt dat het geen definitieve stop is voor het Vegataria concept: “We gaan alle data de komende tijd goed analyseren en vervolgens bepalen we wat de eventuele toekomstplannen voor Vegataria worden.”

Ontvang gratis meer informatie over Kwalitaria

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Kwalitaria

×