Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Lekkerland ontvangt zilveren EcoVadis medaille

Lekkerland Nederland heeft een indrukwekkende score van 67 punten behaald en daarmee de Zilveren Medaille ontvangen voor Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Vooral op het gebied van milieu, ethiek en arbeid & mensenrechten heeft Lekkerland Nederland uitstekende resultaten behaald. Met deze prestatie behoort Lekkerland tot de top 25% van de beste bedrijven in Nederland op het gebied van duurzaamheid en MVO.

Op weg naar Goud in 2024

De medaillevereisten voor 2023 voor zilver waren een ‘overall score tussen 59 en 69’. Lekkerland streeft naar verdere verbetering en heeft als doel om in 2024 voor Goud te gaan. Met de huidige score van 67 punten, die bijna het vereiste voor Goud behaalde, behoort Lekkerland Nederland tot de ‘90th percentile’. Daarmee behoren ze bij de 10% best presterende bedrijven wereldwijd en de top 5% best presterende bedrijven van hun industrie*.

Erkenning door EcoVadis

EcoVadis is een onafhankelijke organisatie die het MVO-beleid van bedrijven beoordeelt. EcoVadis-medailles worden erkend in meer dan 175 landen en de beoordelingen omvatten bedrijven in bijna 200 verschillende sectoren. De EcoVadis-medaille is een erkenning van prestaties ten opzichte van andere beoordeelde bedrijven in de EcoVadis-database.

Duurzaamheid in alles wat we doen

Marc Lanneau, Algemeen Directeur bij Lekkerland Nederland, benadrukt het belang van duurzaamheid in het bedrijf. “Duurzaamheid is een drijfveer die leeft in alles wat we doen,” zegt hij. Lekkerland Nederland is voortdurend bezig met nieuwe ontwikkelingen en vertaalt deze naar slimme oplossingen om hun duurzaamheidsbeleid verder uit te breiden. Het doel is om elk proces in de keten efficiënter en innovatiever te maken, niet alleen voor henzelf maar ook voor hun partners. Op deze manier bouwt Lekkerland aan sterke, duurzame relaties en helpt het hun partners om bewuster, groener en succesvoller te ondernemen. De Zilveren Medaille van EcoVadis is een bevestiging van het toewijdingsniveau van Lekkerland aan duurzaam ondernemen. “Een erkenning waar we trots op zijn,” voegt Marc Lanneau eraan toe.

*Van alle bedrijven die EcoVadis in de 365 dagen vóór Lekkerland Nederland heeft geëvalueerd. Dat zijn er iets meer dan 40.000 wereldwijd.

×